Megyei foci: ősztől nem indít felnőttcsapatot a nemrég még NB II-es klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.23. 09:37
A Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Bajai LSE a 2017–2018-as szezonban nem indít férfi felnőttcsapatot. A néhány éve még az NB II-ben szereplő egyesület közleményben jelezte, milyen problémákkal találkozott a közelmúltban.

A Baja a 2010–2011-es kiírásban a negyedik helyen végzett az NB II Nyugati csoportjában, egy idénnyel később pedig a legjobb nyolc közé jutott a Magyar Kupában, ahol az Újpest jelentette a végállomást számára. A 2012–2013-as évadban a Bács-Kiskun megyei együttes kiesett a másodosztályból, két évvel később pedig az NB III-tól is elbúcsúzott, azóta a megyei első osztályban vitézkedik a felnőttcsapata, amely jelenleg az ötödik helyen áll a Kecskeméti LC által vezetett tabellán.

A klub közleménye szerint az MLSZ új rendszerében regionális központ szerepét betöltő kecskeméti akadémia tavaly felkérte a Bajai LSE-t, hogy az egyesület lássa el az alközponti feladatokat, ám a szövetség végül a Labdarúgás Utánpótlásért Alapítványt jelölte ki alközpontnak. A BLSE szerint a város nem támogatta a hat éve még az NB II-ben szereplő klubot, amely a közelmúltban szép sikereket ért el az utánpótlásban, sőt a bajai futball történetében elsőként indított női csapatot.

„Ha az elmúlt évtizedben nincs a BLSE, akkor az MLSZ tervezetében Baja fel sem vetődött volna lehetséges alközpontként! Örülünk, hogy az egyesületünkben végzett munka ezt lehetővé tette!

Mára odáig jutottunk, hogy a harmadik forduló után még mindig nem edzhettünk a város fő pályáján, edzéseinkért 7620 Ft/óra bérleti díjat fizetünk a műfüves pályán az üzemeltetőnek. Még bajnoki mérkőzést sem játszhattunk a fő pályán. A város egy frissen alakult egyszemélyes, érsekcsanádi kft-re bízta a sportlétesítmények üzemeltetését.

Sokszor vádolták egyesületünket azzal, hogy nem működik együtt másokkal. Lehet-e attól komolyabb együttműködési készséget mutatni, mint 2016 nyarán, amikor a BLSE a LUA által nem teljesen sportszerű módszerekkel elcsábított játékosok átigazolásakor elengedett több mint 6 millió forint átigazolási díjat?

Be kell látnunk, hogy széllel szemben nem megy. Számunkra ismeretlen okok miatt egyesületünket visszasorolták C szintű utánpótlásklubnak. Ennek megfelelően közgyűlésünk határozata szerint a 2017–2018-as szezonban nem indítunk felnőtt férficsapatot, erőnket az utánpótlás-nevelésre összpontosítjuk!

Sok sikert kívánunk azoknak, akik a jövőben meghatározzák térségünk labdarúgását!” – olvasható a Baja honlapján megjelent közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik