Átigazolás: korábbi FTC-sztár érkezhet a Stécéhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.05. 09:12
A 18 esztendős montenegrói utánpótlás-válogatott hátvéd, Adrian Rudovic és a legutóbb az olasz harmadik ligában szereplő Ferdinando Regga mellett a korábbi FTC- és Dunaferr-játékos, Marek Penksa is csatlakozhat a Nógrád megyei I. osztályú bajnokságban szereplő Salgótarjáni BTC keretéhez – számolt be a nogradifoci.hu.

A 40 éves Marek Penksa a játékengedéllyel kapcsolatos problémák miatt nem léphetett még pályára az SBTC színeiben, pedig a vezetők már ősszel megegyeztek a rutinos labdarúgóval. A szlovák játékos Magyarországon először a Dunaferr színeiben lépett pályára a 2000-2001-es szezonban, majd két esztendő elteltével a Ferencvároshoz igazolt, amellyel bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. Legutóbbi klubja a szlovák Tatran Presov volt.

Penksán kívül két másik légiós is erősíthetni a Nógrád-megyeieket tavasszal: a 18 esztendős montenegrói utánpótlás-válogatott hátvéd, Adrian Rudovic legutóbb a montenegrói első osztályban szereplő FK Mornarban futballozott, míg Ferdinando Regga az olasz harmadik ligában szereplő Anconaban játszott. Rajtuk kívül a vezetők tárgyalnak három, korábban Mezőkövesden szerepelt labdarúgóval is.

A Salgótarján a Nógrád megyei I. osztályú bajnokság 2. helyén áll, hátránya öt pont az éllovas Somos SE-vel szemben. Érdekesség, hogy az SBTC vezetőedzője a korábbi újpesti védő, Tamási Zoltán, a csapatban pedig az ősszel három mérkőzésen pályára lépett (és ezeken két gólt szerzett) az egykori újpesti kedvenc, a jelenlegi diósgyőri sportigazgató, Kovács Zoltán is.

A Salgótarjánnak nagy tervei vannak a jövőre nézve, a csapat szeretne legalább az NB II-ig menetelni, és ehhez az anyagi feltételek Sólyom Sándor tulajdonos szerepvállalása révén adottak is. A klub együttműködési megállapodást kötött a szintén a Nógrád megyei I. osztályban szereplő, és a bajnokságban jelenleg éppen a tarjáni csapatot megelőző Somoskőújfaluval, hiszen a tarjániak szeretnék, ha a szomszéd település csapata is feljebb lépne, és a harmadosztályban szerepelne a jövőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik