NB II: az U18-as válogatottat nyilatkozata miatt száműzte a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 07:05
A Digi Tv-ben adott nyilatkozatának egyik mondata miatt száműzte a másodosztályban szereplő Vasas labdarúgócsapata a felnőtt kerethez tartozó Berecz Zsombort. Az U18-as korosztályos válogatott egyik kulcsemberét, aki Angyalföldön profi szerződéssel bír és az első keret oszlopos tagja, a szakvezetés a juniorokhoz küldte.

„...azt nyilatkozták, hogy fel akarnak jutni, de voltak olyan döntések, melyek nem erre utaltak” – mondta Berecz a Reggeli Start műsorában a Vasas elmúlt szezonban nyújtott teljesítményéről. Az együttes a második helyen végzett, hárompontos hátrányban a feljutó Mezőkövesd mögött. A mondat pikantériája, hogy a játékos az U18-as válogatott portugáliai tornagyőzelme kapcsán volt a vendég, a csapat szövetségi edzőjével, Mészöly Gézával együtt.

„Sajnos, igen, eltiltottak a felnőtt csapattól – nyilatkozta Berecz Zsombor immár az utanpotlassport.hu oldalon. – Azt mondták, hogy nem kritizálhatom az edző döntését. Amikor megkérdezték, hogy mit gondolok erről, akkor elmondtam, hogy nem tartom igazságosnak, hogy rengeteg fiatalt szerepeltettek a csapatban a legkritikusabb meccseken, és amikor nem jutott fel a gárda, akkor éppen őket hibáztatták. Szerintem a két dolog együtt eredményezte, hogy nem készülhetek a felnőttekkel.”

„Valóban leültem beszélgetni a játékossal az interjú után, és rákérdeztem, hogy miért hozza ilyen helyzetbe a klubot, miért nyilatkozik olyan dolgokról, melyekre nincs rálátása. Ezt követően felvázoltam neki a közeli jövőjét: nem számolok vele – kommentálta Dirk Berger, a Vasas vezetőedzője Berecz ügyét. – Teljesen lényegtelen, hogy mit mondott. Egy a fontos: soha nem fogom eltűrni, hogy fiatal játékos, de beszélhetünk az idősebbekről is, nyilvánosan kritizálja a vezetést, és a professzionálisan működő Vasast, mint klubot. Ha megváltozik a véleménye a klubról, ha átgondolja, hogy tulajdonképpen mit is mondott, akkor leülhetünk újra beszélgetni.”

„Nagyon bántja, hogy nem sikerült a feljutás, de nem akarta megbántani sem az edzőt, sem a klubot – véleményezte a mondatot, valamint annak következményét Mészöly Géza, a Vasashoz amúgy ezer szállal kötődő szakember. – Nagyon őszinte srác, jól ismerem, biztos vagyok benne, hogy a pillanatnyi elkeseredés mondatta vele ezeket, de majd megszokja a médiát, és a jövőben nyilván mérlegel, hogy tv-interjúban mit lehet mondani, és mit nem. Most ez a helyzet, de remélem, hogy később visszakerül az első csapathoz, én számolok vele a válogatottban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik