NB II: kiszáll a tatabányai fociból a főtámogató

Vágólapra másolva!
2012.12.15. 18:43
Az őt ért támadásokkal indokolta a Mészáros Lőrinc által fémjelezett tulajdonosi kör, hogy január elsejétől nem támogatja tovább az NB II Nyugati csoportjában szereplő FC Tatabánya labdarúgócsapatát, és egyúttal megválik 50 százalékos tulajdonrészétől is.

A kemma.hu megyei portál Tatabánya városának sajtóközleménye alapján számolt be róla, hogy a Mészáros Lőrinc elleni folyamatos hangulatkeltés és a személyét érő támadások miatt (amelyek a 13. fordulóban, a Duna FC Tatabánya-Puskás Akadémia találkozón csúcsosodtak ki) a tulajdonosi kör hosszas mérlegelés után döntött úgy, a továbbiakban nem folytatja a közös munkát a csapattal.kemma.hu megyei portál Tatabánya városának sajtóközleménye alapján számolt be róla, hogy a Mészáros Lőrinc elleni folyamatos hangulatkeltés és a személyét érő támadások miatt (amelyek a 13. fordulóban, a Duna FC Tatabánya-Puskás Akadémia találkozón csúcsosodtak ki) a tulajdonosi kör hosszas mérlegelés után döntött úgy, a továbbiakban nem folytatja a közös munkát a csapattal.

A Mészáros&Mészáros Kft. az elmúlt másfél évben a vállalt anyagi támogatását messze meghaladóan a működési költségek több mint kétharmadával segítette a csapatot. A tatabányai önkormányzat megköszönte a cég eddigi támogatását, és sajnálatát fejezte ki a tulajdonostársak döntése miatt. Az önkormányzatnak továbbra is fontos a nagy múltú labdarúgócsapat sorsának alakulása, ezért egy forint vételár fejében visszavásárolja a Mészáros&Mészáros Kft. tulajdonrészét.

A klub szakmai irányítását, működését a következő időszakban az önkormányzat biztosítja, de ezzel egyidejűleg megkezdődött a szakmai befektető, illetőleg a szponzorok keresése. A Csertői Aurél vezetőedző irányította Duna FC Tatabánya az élvonalba jutás reményében vágott neki az NB II-es bajnokságnak, ettől jelenleg messze áll, hiszen a csapat a Nyugati csoport kilencedik helyéről várja a tavaszi folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik