A Keleti csoport legnagyobb esélyese ezúttal is a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2008.08.09. 11:51
Szombaton megkezdődik a másodosztályú magyar bajnokság. A NB II Keleti csoportjának az idén is, akár az elmúlt két évben, a Ferencváros a fő esélyese. Nyugatról a jelentős erősítéseket végrehajtó Pápán és a Pécsen kívül több együttes talán nem is vállalná az élvonalban való szereplést.
A Ferencváros harmadszor indul harcba a feljutásért
Fotó: NS-archív
A Ferencváros harmadszor indul harcba a feljutásért
A Ferencváros harmadszor indul harcba a feljutásért
Fotó: NS-archív
A Ferencváros harmadszor indul harcba a feljutásért

A Ferencvárosnál a legnagyobb kérdés a másodosztály rajtja előtt, hogy a tizenegy új szerzeményt foglalkoztató együttes mikorra válik egységes, jól működő csapattá.

A zöld-fehérek új igazolásai: Jan-Michael Williams (hússzoros trinidadi válogatott kapus), Rafe Wolfe (jamaicai védő), James Ashmore (angol középpályás), Jason Morrison (ötszörös jamaicai válogatott középpályás), Szkukaklek Igor (középpályás, 2001 és 2005 között már játszott a Ferencvárosban), Aaron Downing (trinidadi támadó), Carlos Díaz (támadó, korábbi amerikai U20-as válogatott), Liban Abdi (norvég-szomáliai támadó), Pölöskei Péter (csatár), Matthew Bartholomew (trinidadi támadó), Ferenczi István.

Persze a Keleti csoportban nemcsak a zöld-fehérek, hanem a Ferencváros legnagyobb riválisának tartott szolnokiak kerete is teljesen átalakult. Azzal a különbséggel, hogy míg a fővárosiak erősítés céljából szerződtettek új játékosokat, addig a szolnokiak inkább gyengültek, hiszen a tavalyi ezüstérmestől nyolc labdarúgó is az élvonalba igazolt.

Nyugaton két együttes pályázik a feljutásra. A pécsiek tavaly nyáron búcsúztak az élvonaltól, és most azzal a Nagy Tamással kívánnak visszajutni a legjobbak közé, aki 2003-ban egyszer már bajnok lett a csapattal a másodosztályban.

Mecsekalján most is ez a cél, ennek érdekében két korábbi pécsi játékos, Berdó Balázs és a kapus Herbert Roland, akik tevékeny résztvevői voltak az öt évvel ezelőtti sikernek, újra piros-feketébe öltözött. Rajtuk kívül a legnagyobb „fogás” a Zalaegerszegről igazolt „ördögűző”, Koplárovics Béla lehet.

A pécsiek mellett az Urbán Flórián irányította pápaiak is a feljutást tűzték ki célul. Pápán viszont problémát jelenthet, hogy új csapatot kell építeni, hiszen 14-en távoztak, 11-en pedig érkeztek a nyáron.

A feljutás kapcsán esetleg még szóba jövő Tatabányán és Felcsúton nem cél a magasabb osztály, ezért velük nem is érdemes számolni, még akkor sem, ha a játékoskeret alapján akár a dobogóra is odaérhetnek.

A két csoportban összesen 32 csapat vág neki a szombaton kezdődő bajnokságnak. Az, hogy közülük három, nagy jóindulattal négy olyan együttes van, amely esélyes az élvonalbeli szereplés kivívására, sok mindent elárul a várható színvonalról…

NB II. NYUGATI CSOPORT

1. FORDULÓ
Augusztus 9., szombat: 17.30: Budaörs SC–FC Tatabánya, Bajai LSE–Barcsi SC, Kozármisleny SE–Kaposvölgye VSC-Nagyberki. 18.00: Integrál-DAC (Győr)–PMFC. 18.30: Lombard Pápa Termál FC–FC Felcsút. 19.00: Gyirmót SE–FC Ajka.
Augusztus 10., vasárnap: 17.30: Zalaegerszegi TE II–Dunaújváros FC, Győri ETO FC II–Százhalombattai LK

NB II. KELETI CSOPORT

1. FORDULÓ
Augusztus 9., szombat, 17.30: Kazincbarcika–Szolnoki MÁV, Restart-Ceglédi VSE–DVSC-DEAC, Vác-Újbuda LTC–Vecsési FC, Jászberényi SE–Bőcs KSC.
Augusztus 10., vasárnap, 17.30: BKV Előre SC–Békéscsabai Előre 1912 SE, Erzsébeti SMTK–Makó FC, MTK Budapest II–Baktalórántháza VSE.
Augusztus 11., hétfő, 19.00: Ferencváros–Tököl
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik