Hivatalos: Mészöly 1+2 hónapot kapott rasszista tartalmú nyilatkozatáért

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 14:55
Mészöly Gézát 1+2 hónapra tiltotta el az MLSZ (Fotó: Kovács Péter)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései és a Magyar Labdarúgó-szövetség egy plusz két hónapos eltiltással sújtotta az Újpest FC vezetőedzőjét, Mészöly Gézát a DVTK elleni idegenbeli bajnokit követő sajtótájékoztatón elhangzott rasszista tartalmú nyilatkozata miatt.

Az MLSZ közölte: A FEB tárgyalás megtartása után Mészöly Géza vezetőedzőt (Újpest FC) a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés után tett rasszista tartalmú nyilatkozatáért 2024. február 29-től kezdődően 3 hónap időtartamra eltiltja a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől. A FEB a 3 hónapos eltiltást részben felfüggeszti oly módon, hogy az eljárás alá vont sport szakembernek az első hónapot le kell töltenie, míg a fennmaradó két hónap végrehajtását a FEB 6 hónapra felfüggeszti. A FEB a felfüggesztett 2 hónap végrehajtását akkor rendeli el, ha Mészöly Géza a felfüggesztés időtartama alatt újabb fegyelmi vétséget követ el.”

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – hangzott el Mészöly Gézától a DVTK–Újpest bajnokit követő sajtótájékoztatón, amely miatt az MLSZ eljárást indított ellene.

Úgy tudjuk, Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen, de a fellebbezés nem halasztó hatályú. A fellebbviteli bizottság leghamarabb jövő héten hozhat döntést az ügyben. Úgy értesültünk, a szakember eltiltása csak a mérkőzésekre vonatkozik, edzéseket tarthat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik