FTC: ha megegyezés születik, a héten aláír a holland edző – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.06.11. 10:54
Pascal Jansen is jelölt az FTC edzői posztjára (Fotó: AFp)
A Ferencváros vezetősége a napokban találkozik a holland Pascal Jansennel, és ha sikerül megállapodni a szakemberrel, akkor a legutóbb az AZ-nál dolgozó edzőt a héten ki is nevezhetik a csapat vezetőedzőjének, a kupadöntő után távozó Dejan Sztankovics helyére.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros vezetősége az elmúlt napokban több edzőjelölttel is személyesen tárgyalt. Korábban már írtunk az ír Robbie Keane-ről, de úgy tudjuk, két norvég edző, Erling Moe és Ronny Deila neve is szerepel a jelöltek között.

A következő személyes találkozó a 2020 decembere és 2024 januárja között a holland AZ-t 162 meccsen irányító Pascal Jansennel lesz, és úgy tudjuk, ha sikerül megegyezniük a feleknek, akkor a holland klubtól januárban távozott edző a héten szerződést is köthet a Ferencvárossal. A Nemzeti Sporthoz hasonlóan a csakfoci.hu szerint is jelenleg az 51 éves holland szakember az FTC első számú edzőjelöltje.

Jansen játékospályafutása már utánpótláskorban félbeszakadt egy térdsérülés miatt. Edzőként a PSV utánpótlásában kezdett először dolgozni, majd 2020-ban az AZ vezetőedzője volt, más klubnál nem dolgozott. Jansen a tavaly a magyar válogatott Kerkez Milost is foglalkoztató csapattal a 2022–2023-as idényben bejutott az Európa-konferencialiga elődöntőjébe, idén januárban viszont egy rosszabb szériába került a csapat, aminek a hatására a klub edzőt váltott – az AZ a 4. helyen fejezte be a bajnokságot.

A Ferencvárost kerestük az edzőkereséssel kapcsolatban, de a klub sajtóhíreket nem kommentál.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik