Két fiatal magyar kapott profi szerződést Újpesten

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 16:21
Két fiatal játékosával kötött profi szerződést az Újpest (Fotó: Újpest FC)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy két fiatal játékosa, Dékei Márk és Simon Balázs is profi szerződést kötött, s az NB I-es csapatban bizonyíthat.

A 20 éves Dékei Márk a 2020–2021-es idényben a Fehérvár színeiben mutatkozott be az NB III-ban, s a Fejér vármegyeieknél 43 mérkőzésen öt gólig jutott, ám a 2022–2023-as idény előtt visszatért Újpestre, ahol a második csapatban középpályásként 33 meccsen öt gólig jutott, míg a mostani idényt 28 meccsen 10 góllal és hét gólpasszal zárta, ezzel a gárda legeredményesebb játékosa lett.

„Nagy boldogsággal tölt el és rengeteget jelent nem ez a szerződés, hiszen régóta dolgoztam azért, hogy kiérdemeljem. Ebben az idényben a jó játékomhoz eredményesség is társult, ennek köszönhetem, hogy most itt lehetek. Azt garantálom, hogy a pályán élni-halni fogok az Újpestért, és remélem, gólokkal és gólpasszokkal tudom segíteni a csapatot” – fogalmazott Dékei Márk a klub honlapjának. 

A pálya bal oldalán védőként és támadóként is bevethető 19 éves Simon Balázs a mögöttünk hagyott idényben öt gólt szerzett.

„Öt éve várok erre a pillanatra. Tizennégy évesen, mióta idekerültem Újpestre, az volt az álmom, hogy egyszer majd a felnőttcsapatban játszhassak. Tudom, hogy ez még mindig csak az út eleje, de az első lépést megtettem és ennek nagyon örülök” – mondta Simon Balázs.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik