Windecker betalált, ismét nyert a Paks

Vágólapra másolva!
2024.02.11. 12:25
Fotó: Koncz Márton
A labdarúgó NB I 20. fordulójában a Paksi FC hazai pályán 1–0-ra megverte a Kecskemétet.

 

LABDARÚGÓ NB I
20. FORDULÓ
Paksi FC–Kecskeméti TE 1–0 (0–0)
Paks, Paksi FC Stadion, 2310 néző. Vezette: Rúsz
Gólszerző: Windecker (64.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

Ilyen szezonkezdetről álmodhattak Pakson és Kecskeméten is. A hazai együttes a Puskás Akadémiát 2–1-re, a Mezőkövesd Zsóryt pedig 1–0-ra győzte le az első két tavaszi fordulóban, a KTE Mezőkövesden nyert 3–0-ra, majd a DVTK-t verte meg 2–1-re, és mivel vasárnap egymás ellen játszottak a csapatok, tudni lehetett, egyikük hibátlan mérlege megszakad. Nos, a Kecskemété ért véget, a Paks pedig továbbra is remekel tavasszal.

Amikor egy hét alatt három mérkőzést is játszanak a csapatok, nem jelent meglepetést, hogy az edzők variálnak az összeállítással. Bognár György négy helyen változtatta meg a csütörtöki, mezőkövesdi kezdő tizenegyét, kollégája, Szabó István pedig csaknem csapata felét lecserélte – mások mellett Banó-Szabó Bence és Lukács Dániel is az öt kimaradó között volt. Alig másfél perc után jött az első hazai lehetőség, azonban Haraszti Zsolt szöglete után Windecker József nem találta el jól fejjel a labdát. A 33. percben szemet gyönyörködtető labdakihozatal után Zsótér Donát jobb alsóba tartó lövése adott munkát Szappanos Péternek, majd egy perccel később a játékvezető szabálytalannak látta Katona Leventét Szélpál Norberttel szemben, büntetőt ítélt, amit a VAR helyben hagyott, Haraszti Zsolt azonban laposan a jobb sarok mellé lőtte a labdát.

A szünetben mindkét vezetőedző kettőt cserélt, majd Szendrei Ákos szabadrúgásból a jobb felső sarkot vette célba, Szappanos Péter hatalmas bravúrral mentett szögletre. Jó órája tartott a találkozó, amikor a vendégeknél érkezett a bajnoki rajton két gólt szerző Lukács Dániel, valamint Banó-Szabó Bence, ami nagy minőséget jelentett támadásban. Mégis szinte azonnal a Paks szerezte meg a vezetést: Szabó Bálint remek beadásából Windecker József nem kevésbé szép mozdulattal a bal sarokba fejelt.

„Olyan meccset kaptunk, amire számítottunk: a KTE fizikailag és taktikailag is jól fel volt készítve – mondta a lefújást követően a győztes találat szerzője. – Itt is, ott is adódtak helyzetek, úgy érzem, előttünk több. Már rögtön a mérkőzés elején gólt fejelhettem volna, aztán ott volt a tizenegyes is, abból sem sikerült betalálnunk. A gólom? Ezt már megjátszottuk a Mezőkövesd ellen is, sajnos, akkor védett az ellenfelünk kapusa. Szabó Bálint nagyon jól adta be a labdát, oda érkeztem, ahova kell, és gól lett a fejesemből. Szinte rögtön utána megvolt a lehetőségünk az előny megduplázására, jó lett volna gólra gólt rúgni, és akkor talán megrogyott volna a KTE. Nem emlékszem, hogy utána lett volna helyzete a Kecskemétnek, azonban egy nulla volt az állás, bármikor egyenlíthetett volna. Szerencsére jól lezártuk a területeket, ez döntőnek bizonyult.”

Való igaz, a vezetés megszerzése után a Paks szinte azonnal újabb gólt szerezhetett volna, ám Windecker hiába készítette jól le lövésre a labdát Hahn Jánosnak, a korábbi gólkirály lövését Varga Bence bravúrral védte. Később Vágó Levente és Szabó Alex fejesénél is nagyot védett Szappanos, aki sokadszorra bizonyította, nyári leigazolása telitalálat volt a paksi vezetők részéről. 1–0

S hogy a paksiak miként látják a bajnoki versengést a Ferencvárossal?

„Szerényen kezeljük a helyzetünket, nincs rajtunk nyomás, meccsről meccsre haladunk – folytatta Windecker. – A Ferencváros rendre előttünk játszik, és meg is nyeri a meccseit. Nyomás inkább a Fradin van, hiszen toronymagas esélyese a bajnokságnak. Mi élvezzük a futballt, szeretünk egymással együtt lenni, szinte fél szavakból is megértjük egymást, és reméljük, ugyanígy folytatódik minden.”

Bognár György, a Paks vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: „Az első félidő csúnya volt, az ellenfél is tördelte a játékot, és a játékvezető sem volt topon. Megpróbáltuk a bal oldalon játszatni Hahn Jánost, azonban hamar kiderült, hogy ez a húzás nem jött be, át kellett szervezni a csapatot. A második játékrész már jobban nézett ki, folyamatosabb volt a játék. A KTE-nek két nagy helyzete volt, az egyik szabadrúgás, a másik szöglet után, játékból nem tudott az ellenfél komoly lehetőséget kialakítani. Nálunk változatlanul a csapatjáték dominál, aki a padon ül, az hasonló teljesítményre képes, mint az, aki ott van a kezdő tizenegyben. A játékunk színvonala lehetne jobb, de lesz is majd! Egyébként nem tekintünk túlzottan előre, mindig a következő mérkőzéssel foglalkozunk. Nem tagadom, a Ferencvárosnak szurkolok azért, hogy mindenkit verjen meg, aki mögöttünk van.”

Szabó István, a KTE vezetőedzője
– Odaadóan küzdött a csapata, mégis pont nélkül maradt az éllovas otthonában.
– Gratulálok a Paksnak, megszerezte azt az egy gólt, amit mi – sajnos – nem. Mindkét oldalon voltak nagy helyzetek, a hazaiak kapusa, Szappanos Péter nagyon jól védett. Kemény, indulatos meccset játszottunk, bizonyos játékhelyzetekben alighanem lehetett volna másként is dönteni. Sajnálom, hogy nem szereztünk gólt, a cseréink nem úgy sültek el, ahogy szerettük volna.

– Több alapembere is csak a kispadon kezdte a mérkőzést: az erőltetett menet indokolta ezt a döntést?
– Nem úgy fogalmaznék, hogy az erőltetett menet, hanem a mérések indokolták. Nagyon nem szeretnénk, ha valaki megsérülne. Ezúttal is látszott, hogy azok közül, aki csereként pályára lépett, nem mindenki tudta azt nyújtani, amire képes.

– Vereséget sohasem jó szenvedni, de egy hét alatt három meccsen hat pontot szerzett a KTE. Beszélhetünk jó indulásról?
– Mindenképpen. Most is kérdezték tőlem a meccs után, talán eligazítást tartottam az öltözőben, de szó sem volt ilyesmiről. Megbeszéltük a következő hetek teendőit, gratuláltam a játékosoknak, hogy három bajnokin hat pontot szereztek. Biztattam őket, ugyanígy tovább.

Vágó Levente,  a KTE csapatkapitánya: „Mindkét oldalon voltak helyzetek, a Pakshoz hasonlóan, mi is betalálhattunk volna. A hazaiak kapusa, Szappanos Péter Szabó Alex és az én fejesemnél is óriásit védett, ha akkor gólt szerzünk, talán minden másképpen alakul. A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, ettől függetlenül gratulálok a Paksnak.”

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

  1. Paksi FC20134336–22+14 43 
  2. Ferencváros20133452–22+30 42 
  3. Fehérvár FC20113641–28+13 36 
  4. Puskás Akadémia2087530–23  +7 31 
  5. Debreceni VSC2085730–27  +3 29 
  6. MTK Budapest2084825–35–10 28 
  7. Kecskeméti TE2083930–31  –1 27 
  8. Diósgyőri VTK1974829–32  –3 25 
  9. Zalaegerszegi TE19631025–37–12 21 
10. Újpest FC19631025–40–15 21 
11. Mezőkövesd19431217–30–13 15 
12. Kisvárda20421421–34–13 14 
AZ ÁLLÁS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik