Újpest: elefántcsontparti szűrő érkezhet – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 10:28
Az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza tegnap győzelemnek örülhetett, ma pedig már annak, hogy erősítés érkezik a középpályára (Fotó: Kovács Péter)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC ma bejelentheti a harmadik téli szerzeményét, egy elefántcsontparti védekező középpályást.

 

 

Az Újpest FC szurkolói már izgatottan várják, ki lehet a vasárnap, Diósgyőrben győzelemmel kezdődő Mészöly Géza-éra első igazolása, aki egyben a csapat idei harmadik szerzeménye lesz az albán jobbhátvéd, Albi Doka és a grúz belső védő, Davit Kobouri után.

A Nemzeti Sport menedzseri körökből származó értesülései szerint ma, várhatóan délután egy elefántcsontparti védekező középpályást jelenthet be a klub, akire elsősorban a nigériai Vincent Onovo sérülése miatt lehet szüksége az Újpestnek. 

Azt egyelőre nem tudjuk, kiről van szó pontosan, de nem lennénk meglepve, ha a korábban több belga klubban, legutóbb pedig a svéd AIK-ban szerepelt, jelenleg szabadon igazolható Aboubakar Keita lenne a befutó. Azt ugyanis tudni lehet, hogy a kiszemelt a klubtól tavasszal távozó belga tulajdonos, Roderick Duchatelet kapcsolatain keresztül érkezik a klubhoz, aki a tavaszi tulajdonosváltásról szóló bejelentés ellenére továbbra is aktív szerepet játszik a játékoskeret alakításában.

Az kérdéses, lesz-e még további érkező a február 14-i, hazai piaczárás előtt, és ha igen, hányan jöhetnek. Mint beszámoltunk róla, az Újpest FC érdeklődik a mezőkövesdi Sztefan Drazsics iránt, de már csak két napjuk maradt a kluboknak a megegyezésre (Drazsicsnak fél év múlva lejár a szerződése Kövesden, a kivásárlási ára szerződésben rögzített 300 ezer euró).

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Davit Kobouri (grúz, Dinamo Tbliszi – Grúzia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Genzler Gellért
Kiszemeltek: Sztefan Drazsics (Mezőkövesd)
Távozók: Oliver Jürgens (észt, DAC 1904 – Szlovákia), Lirim Kastrati (koszovói, Widzew Lódz – Lengyelország), Milos Koszanovics (szerb, Ajman Club – Arab Emírségek, szabadon igazolható), Märten Kuusk (észt, GKS Katowice – Lengyelország), Djordje Nikolics (szerb, Sivasspor – Törökország)  
Kölcsönbe távozók: Szabó Bálint (csíkszeredai kölcsön után Kozármisleny)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik