NB I: itt a gyors megoldás, lehet igazolni EU-n kívüli játékosokat

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 20:15
null
Bolcsik Zoltán rendészetért felelős államtitkár és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár (Fotó: Schmidt Ádám/Facebook)
„Megoldottuk az átigazolási kérdést” – ezzel a felütéssel írta meg a Facebook-oldalán Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, hogy elhárították az akadályt az Európai Unión kívüli futballisták Magyarországra szerződése elől.

A héten Sallói István, az NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE sportigazgatójaa Sportrádióban mondta el, hogy a futballklubok átigazolási stratégiájára is hatással van az idegenrendészeti törvény: a 2023. évi XC. törvény alapján az Idegenrendészet 2024. január 1-től február 29-ig – a téli átigazolási időszak ebbe beleesik – nem állíthat ki tartózkodási engedélyt az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térség nem EU-s tagjain (Izland, Liechtenstein, Norvégia) és Svájcon kívüli állampolgár részére.

„Jelenleg minden klub vakarja a fejét, mit tegyen, ez komoly nehézséget okoz” – mondta Sallói a Sportrádió műsorában.

Úgy tűnik, gyorsan megszületett a megoldás, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szombaton a Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy miután egyeztetett Bolcsik Zoltán rendészetért felelős államtitkárral, megállapodtak:„a 2024. évi kiemelkedő jelentőségű sport világeseményekre való felkészülés fontosságát szem előtt tartva és Magyarország sportérdekére tekintettel az érintett sportolók kérelmezhetik a belügyminisztertől a tartózkodási engedély kiadását”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik