Felkészülés: nem tudta legyőzni a Honvédot az MTK, gyors gólváltás a Topolya–DVTK-n

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 13:01
Nem tudta legyőzni a Honvédot az MTK (Fotó: Budapest Honvéd FC/Fb)
Gyors gólváltás után 1–1-es döntetlennel zárult az élvonalbeli MTK Budapest és a másodosztályú Honvéd Sándor Károly Labdarúgó Akadémián rendezett felkészülési mérkőzése.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD 

A jövő heti tavaszi rajtot megelőzően a másodosztályú Honvéd ellen vívta utolsó előtti téli felkészülési mérkőzését az élvonalban hatodik helyen telelő újonc MTK Budapest a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

A csapatok közötti osztálykülönbség kevésbé volt érzékelhető, az MTK és a Honvéd is próbára tette az ellenfél kapusát. A vezetést a második félidőben a Honvéd tudta megszerezni, amikor egy jobb oldali szöglet után Stieber Zoltán kezében akadt el egy kapáslövés, a megítélt büntetőt pedig Holman Dávid értékesítette magabiztosan.

Csertői Aurélék előnye azonban nem tartott sokáig, néhány perccel később egyenlítettek a kék-fehérek egy szögletet követően Hej Viktor révén, kialakítva az 1–1-es végeredményt.

 

 

TOPOLYAI SC–DVTK

A DVTK kezdte jobban a meccset, s már néhány perc után a topolyai kapuba juttatta a labdát Jurek Gábor szöglete után, de a játékvező szabálytalanság miatt nem adta meg a találatot. Kuznyecov Szergej csapatának lendülete azonban megmaradt, s több veszélyes lehetőséget dolgozott ki, miközben a túloldalon Tóth Balázsnak is akadt tennivalója.

A szünetben sort cserélt a Topolya, ami alapjaiban változtatta meg a mérkőzés képét, innentől kezdve ugyanis Zsarko Lazetics csapata volt veszélyesebb, de ezt csak a 87. percben tudta kihasználni a Topolya, amikor egy bal oldali beadást a középen érkező Milos Pantovics közelről, kapásból a diósgyőri kapuba vágott. 

Ahogy az MTK–Honvédon, itt sem tartott sokáig a vezetést szerző csapat előnye, a DVTK ugyanis egy kapitális kapushibát kihasználva Edomwonyi révén rögtön egyenlített, beállítva az 1–1-es végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK Budapest (I. o.)–Honvéd (II. o.) 1–1 (0–0)
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, zárt kapu. V.: Káprály
MTK: Rácz – Hej, Kádár (Vadnai 80.), Kocsis G. (Nagy Zs. 62.) – Spalek (Kovács M. 80.), Horváth A. (Kosznovszky 62.), Kata (Varju 80.), Bognár, Antonov (Végh 80.) – Jurina (Stieber, a szünetben), Németh K. (Molnár R. 37.)
Vezetőedző: Horváth Dávid
HONVÉD: Tujvel (Gyetván, a szünetben)– Eördögh, Pekár (Kocsis G. 62.), Szabó A., Benczenleitner (Kovács N. 62.)– Lőrinczy (Keresztes 74.), Nyitrai (Adorján 62.), Holman (Bocskay 74.) – Kerezsi (Haragos 74.), Krajcsovics (Bobál G. 74.), Kocsis D. (Simon B. 62.)
Vezetőedző: Csertői Aurél
Gól: Hej (65.), ill. Holman (60. – 11-esből)

TOPOLYAI SC (szerbiai)–DVTK 1–1 (0–0)
Estepona.
TSC: Simics – Sztojics, Czetkovics, Djakovac, Krsztics, Vulics, Sztanics, Jovanovics, Petrovics, Csirkovics, Milovanovics
Vezetőedző: Zsarko Lazetics
DVTK: Tóth B. – Csirmaz, Farkas D., Baco (Demeter M. 60.), Bokros – Klimovich, Szamosi (Kuznyecov 71.), Bényei – Jurek, Edomwonyi, Acolatse
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gól: Pantovics (87.), ill. Edomwonyi (89.)

KÉSŐBB
NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MECCSEI
15.00: Paksi FC–FC Blau-Weiss Linz (osztrák)
16.00: Debreceni VSC–FK Novi Pazar (szerb)
16.00: Diósgyőri VTK–Hammarby IF (svéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik