Rangadóra várva – Thury Gábor jegyzete

Vágólapra másolva!
2023.12.07. 00:02

A MEZŐKÖVESD–FERENCVÁROS első osztályú, korábbról elhalasztott bajnoki labdarúgó-mérkőzés első perceiben a hazaiak előtt nyílt néhány lehetőség, de egy védelmi hibát követően Kristoffer Zachariassen gólt szerzett, innentől kezdve nemigen volt kérdés – 0–2 lett a vége. A vendégek nem engedték meg maguknak a luxust, hogy a Mezőkövesd elleni egymást követő második találkozójukon is csupán egy pontot szerezzenek...

A fővárosi zöld-fehérek győzelmükkel mérkőzésszámban beérték a Paksi FC-t és a többi csapatot, ám a Bognár György edzette együttes egy ponttal többet szerzett fővárosi vetélytársánál. Ez azt jelenti, a vasárnapi Paks–Fradi eredménye nagyban befolyásolja az őszi elsőséget, már döntetlen esetén is a Paks várja élről a szezon utolsó fordulóját, ebben az esetben vélhetően az első helyről kezdi a tavaszt.

A Váccal 1994-ben bajnok korábbi szövetségi kapitány, Csank János úgy fogalmazott, a Fradinál rizikós lesz a szezon vége, az edzőre vonatkozó megjegyzésére nem hivatkoznék, mert bár a csapat a bajnokságban nyögvenyelősen játszik, az Európa-konferencialigában hozza az eredményeket.

S hogy mit várhatunk vasárnap? A mezőny két legjobb együttese csap össze, a klubok költségvetését tekintve Dávid harcol Góliáttal, a pályán sokkal kisebb a különbség – ez még akkor is így van, ha augusztus 27-i találkozójukat a Fradi 6–1-re nyerte meg. Mondják, nincs két ugyanolyan mérkőzés, nos, ez annyiban is helytálló, a Groupama Arénában korábbi csapata ellen háromgólos Varga Barnabás még nem épül fel sérüléséből.

Már jó ideje nem a fővárosi klubok mérkőzése jelenti a rangadót, korábban a Debrecen, majd a Fehérvár volt képes a győzelem reményében felvenni a küzdelmet a zöld-fehérekkel. Ha minden igaz, a Paks–Ferencváros presztízsmeccs lesz a javából: az ország legnépszerűbb együttese a jelenleg legjobb magyar szakember csapatával mérkőzik, megspékelve azzal, hogy míg a bajnok légiósokra épít, a Paks hazai erőket vonultat fel.

Mindent egybevetve a vendégeknek lesz több vesztenivalójuk: ha nyernek, azt mindenki természetesnek tartja, ellenkező esetben...

Rangadó lesz a javából!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik