FTC: Nem lesz egyszerű bekerülni a kezdőcsapatba – Henry Wingo

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.09.15. 09:42
null
Henry Wingo (Fotó: Török Attila)
Henry Wingo, a Ferencváros amerikai védője élvezi a munkát Dejan Sztankoviccsal, és tudja, az Európa-konferencialiga csoportkörében ismét bízniuk kell magukban.

Az újabb kaland hamarosan elkezdődik. A Ferencváros szeptember 21-én, csütörtökön a Groupama Arénában játssza története első Európa-konferencia­liga-csoportkörös mérkőzését. A Bajnokok Ligája és az Európa-liga főtáblája után a harmadik számú európai kupasorozatban is megméreti magát a csapat, más kérdés, hogy a zöld-fehérek az F-csoportban nem kaptak könnyű ellenfeleket. Az olasz Fiorentina, a belga Genk és a szerb FK Csukaricski ellen kemény összecsapások várhatók, ám a jó rajt ezen a fronton is sokat érhet, ebből a szempontból nem gond, hogy a Ferencváros a Csukaricski ellen kezdi el szereplését, méghozzá hazai pályán.

„Nem könnyű csoport, ám annál izgalmasabb –  mondta lapunknak Henry Wingo, az FTC 27 éves amerikai hátvédje, ám hangsúlyozta, egyelőre a szombati, Nagyecsed elleni Magyar Kupa-mérkőzéssel foglalkoznak, az Ekl-találkozó csak azt követően kerül a középpontba. – Kemény ellenfelek várnak ránk, de ezt egyáltalán nem bánom. A Fiorentina, a Genk, de még a Csukaricski is jó csapat, s éppen azért szeretnénk évről évre eljutni a csoportkörbe, hogy ilyen hajtós meccseket játszhassunk.”

A futballista nem tartja lehetetlen küldetésnek az újabb bravúrt, azaz a kieséses szakaszba jutást.

„Ha ezt a hármast összevetjük az elmúlt évben az Európa-liga csoportkörében magunk mögé utasított trióval, nyugodtan bízhatunk magunkban. Akkor a Monacót, a Trabzonsport és a Crvena zvezdát is megelőztük, most ugyanúgy hinnünk kell magunkban.”


Más szempontból is fontos kilencven perc vár a zöld-fehérekre, a csapat vezetőedzője, a közelmúltban kinevezett szerb Dejan Sztankovics éppen honfitársai, az FK Csukaricski ellen mutatkozik be a Groupama Arénában.

Henry Wingo elmondta, élvezik a munkát az új trénerrel, az első tapasztalatok azt mutatják, a szakmai stáb és a játékosok illenek egymáshoz.

„Jól telt az első néhány nap, jó hangulatú, rendkívül intenzív edzéseken vagyunk túl. Némi időre van szükségünk, amíg teljesen megértjük, mit vár tőlünk Dejan Sztankovics és stábja, de napról napra egyre jobban egymásra hangolódunk. Fontos, hogy ez minél gyorsabban menjen, mert egymást követik a fontos mérkőzések, és ne feledjük, három fronton kell helytállnunk, a bajnokságon kívül az Európa-konferencialigában és a Magyar Kupában is.”

Érdekes helyzetbe került a keretben, miután ő és Botka Endre is sérüléssel bajlódott, a védelem jobb szélén Cebrail Makreckis kapott lehetőséget, aki olyannyira megállta a helyét, hogy a legtöbben immár első számú jobbhátvédként emlegetik.

Kíváncsiak voltunk, az amerikai játékos miként látja helyzetét, hová sorolja magát a ranglétrán.

„Valóban hárman vagyunk a jobb oldali védő pozíciójára, és egyáltalán nem lesz egyszerű bekerülni a kezdőcsapatba – így Henry Wingo. – Mindegyikünk teljesen más karakter, mások az erősségeink, azon is múlhat, melyikünk futballja illik leginkább abba a szisztémába, amelyet Dejan Sztankovics megálmodott. Az új szakmai stáb érkezésével mindannyiunk tiszta lappal indult, az pedig nem is kérdés, Botka Endre, Cebrail Makreckis és én is szeretnénk minél többet pályára lépni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik