Fehérvár: francia támadó írhat alá, két válogatott játékos jövője kérdéses

Vágólapra másolva!
2023.08.01. 11:24
null
Kenan Kodro az Újpest ellen még játszott, de török sajtóhírek szerint a Konyaspor szerződtetné (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzeti Sport értesülései szerint hamarosan francia támadóval bővülhet a Fehérvár FC kerete, miközben a bosnyák válogatott csatár, Kenan Kodro iránt Törökországból érdeklődnek és kérdéses az északmacedón válogatott védő, Nikola Szerafimov jövője is.

 

 

Törökországban napok óta tartja magát a hír, hogy a Fehérvár FC bosnyák válogatott csatára, a 29 éves Kenan Kodro iránt az élvonalban a legutóbbi idényben 8. helyen végzett Konyaspor érdeklődik. A legfrissebb török sajtóhír szerint a csatár kivásárlási ára 600 ezer euró, amiből a Konyaspor alkudni szeretne, de egyelőre nem született egyezség a magyar klubbal.

Értesüléseink szerint ugyanakkor a Fehérvár Kodro ügyétől függetlenül is erősítést tervez támadófronton és hamarosan érkezik egy francia csatár, aki a kötelező orvosi vizsgálatok után a napokban alá is írhat a klubhoz.

Kodróhoz hasonlóan Fehérváron edz, de kérdéses a jövője az észak-macedón válogatott Nikola Szerafimovnak is. A tavaly nyáron Zalaegerszegről szerződtetett 23 éves védő ugyanis még egyetlen meccsen sem lépett pályára az NB I-ben, mióta Bartosz Grzelak tavasszal átvette a csapat irányítását. A hétvégén, az új idény 1. fordulójában, az Újpest elleni 2–1-es vereség alkalmával is csak a kispadon ült (ellentétben az alapembernek számító Kodróval, aki végigjátszotta a mérkőzést). Szurkolói pletykák szerint a játékos visszatérhet a ZTE-hez, de úgy tudjuk, jelenleg nem folynak tárgyalások a két klub között Szerafimov átigazolásáról.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Franck Bambock (francia, Grenoble Foot – Franciaország), Berki Marcell (Red Bull Salzburg), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kovács Bence (Kazincbarcika), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Mamadou Karamoko (francia, FC Köbenhavn – Dánia)
Távozók: Alef (Alef dos Santos Saldanha, brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román-magyar, ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), ifj. Dárdai Pál (magyar-német, Hertha BSC – Németország). Marcel Heister (német-horvát, Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Kojnok Zsolt (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (győri kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Jevhen Makarenko (ukrán, Ordabaszi FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Loic Nego (francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Artem Sabanov (ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Babos Bence (FC Ajka), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Konyaspor – Törökország), Nikola Szerafimov (északmacedón)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik