ZTE: Jó lenne meglepni az Union Berlint és az Eszéket is! – Mocsi Attila

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 10:36
null
Mocsi Attila, a ZTE FC védője szeretné tökéletesíteni a játékukat (Fotó: ZTE FC)
Mocsi Attila, a ZTE FC védője szerint kiváló munkát végeztek a szlovéniai edzőtáborban, ahol Boér Gábor vezetőedző neki adta a csapatkapitányi karszalagot.

– A szlovéniai edzőtáborozás során kikaptak a Bohemians Prahától, majd legyőzték a Dinamo Bucuresti-et. Elégedett az elvégzett munkával?
– Kiváló hetet töltöttünk Szlovéniában, elvégeztük azt a munkát, amit szerettünk volna – mondta Mocsi Attila, a ZTE FC védője. – Nálunk alapesetben is kiváló a csapategység, de az edzőtáborozás még közelebb hoz minket egymáshoz. Napi két kemény gyakorlásunk volt, amikor nem volt tréning,
a pihenésé volt a főszerep, de sokat beszélgettünk, kártyáztunk vagy éppen videójátékoztunk.

– Az együttes első számú csapatkapitánya Tajti Mátyás, de amikor a középpályás nem volt a pályán a felkészülési meccseken, az ön karján volt a karszalag. Előrelépett a ranglétrán?
– Boér Gábor vezetőedző az első mérkőzés félidejében nekem adta a csapatkapitányi szalagot. Tajti Mátyás az első számú kapitányunk, és habár nincs kimondva, jó eséllyel a helyettese leszek. Úgy érzem, megvan bennem az a vezetői képesség, ami ehhez a felelősségteljes pozícióhoz kell. Amikor Székesfehérváron voltam, és az NB III-ban játszottam a második együttesben, ott is voltam csapatkapitány, valamint az utánpótlás-válogatottban is nemegyszer viseltem a karszalagot.

– A bajnokság után távozott a ZTE FC-től Demjén Patrik és Kálnoki-Kis Dávid. Mit gondol, a védelem közepén játszva mennyire lesz nehéz összeszokni az új társakkal?
– Mindkét játékos távozása nagy érvágás, ám Demjén Patrikot kiemelném, kiváló képességű kapus, nem véletlenül került be a válogatott keretébe. Fontos, hogy Senkó Zsomborral mielőbb összecsiszolódjunk a játékban, az új kapusunknak idő kell még a beilleszkedéshez, de jó úton halad. Ami a belsővédő-posztot illeti: Csóka Dániellel és Olekszandr Szafronovval is játszottam már együtt, így ott nincs akkora változás, mint a kapusoknál. Más játékunk lesz, mint az előző idényben, ezúttal kiemelten fontos az összhang. A felkészülés hátralévő heteiben tökéletesíteni akarjuk a futballunkat.

– Erre jó lehetőség lesz a Zete Fieszta keretein belül megrendezendő július 15-i Union Berlin elleni mérkőzés. Nem lesz könnyű dolguk a Bajnokok Ligájában induló csapat ellen…
– Tudjuk, hogy felkészülési találkozó lesz a németek elleni, de azért nagy lökést adna az Eszék elleni Európa-konferencialiga-selejtező előtt, ha legyőznénk az Uniont. A mérkőzés jó visszajelzés lesz arról, hogy valójában hol is tartunk. Az eredmény mellett az is fontos, hogy éles meccshelyzetben is gyakoroljunk néhány játékelemet.

– Ha már az NK Osijek elleni kupacsata szóba került: a ZTE tizenkét év után játszik ismét nemzetközi mérkőzést. Mit várnak a horvát bronzérmes elleni párharctól?
– Nemcsak a klubnak, a szurkolóknak, hanem nekünk, játékosoknak is fontos lesz az a két kupamérkőzés. Mi mást lehet egy ilyen fontos összecsapás előtt mondani, mint ilyenkor mindig: a horvátok a párharc esélyesei, de mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk!

A ZALAEGERSZEGI TE FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
június 27.–július 3., Zrece (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 29.: ZTE FC–Bohemians 1905 (cseh I.) 0–1
Július 1.: ZTE FC–Dinamo Bucuresti (román II.) 1–0 (Milovanovics 87.)

Július 6.: Gyirmót FC Győr (NB II)–ZTE FC
Július 15.: ZTE FC–Union Berlin (német I.)
Július 16.: ZTE FC–NK Nafta (szlovén II.)
Július 20.: ZTE FC–Al-Ittifaq (szaúdi I.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik