NB I: Koman Vladimir távozik a DVTK-tól – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 15:16
null
Koman Vladimir távozik a DVTK-tól (Fotó: Meder István)
Bár néhány nappal ezelőtt még arról lehetett hallani, hogy Koman Vladimirt abban az esetben engedi el az NB I-be feljutó DVTK, ha a középpályás talál magának csapatot, most viszont a diósgyőriek arról számoltak be, hogy közös megegyezéssel megszüntették a játékos szerződését, így Koman szabadon igazolható.

 

„Köszönöm szépen az ismételt jó fogadtatást, többször is elmondtam, hogy Diósgyőr, Miskolc számomra a második otthont jelenti. Amikor elfogadtam a DVTK hívását, akkor pontosan tudtam, hogy mire számítsak, és pontosan azt, a Magyarországon egyedülálló atmoszférát kaptam minden mérkőzésen” – mondta búcsúzóul Koman Vladimir.

„A klub egy nagyon vonzó projektet vázolt fel elém, aminek az első részét nemcsak teljesítettük, hanem a bajnokság fordulókkal a vége előtti megnyerésével és a rekordmennyiségű pontszám megszerzésével túl is teljesítettük. Kiváló társaság alakult ki az öltözőben, aminek az eredményét a pályán is látni lehetett. Én magam is jó évet zártam, sikerült elérni azt a célt, amiért Diósgyőrbe igazoltam. Fájó szívvel távozom, mert szerettem volna az élvonalban is segíteni a csapatot, de a profi labdarúgás már csak ilyen. Köszönöm a szurkolóknak a soha szűnni nem akaró biztatást, az orvosi stábnak, a DVTK Medical dolgozóinak, a masszőröknek a sok törődést, valamint a csapattársaknak és a csapat körül mindenkinek, hogy együtt sikeresek lettünk. Sok sikert kívánok az új bajnokságban is!” – idézi Koman Vladimirt a klubhonlap.

A 36-szoros magyar válogatott középpályás 2015 és 2016 között másfél év alatt 38 mérkőzésen játszott a DVTK-nál, majd visszatérését követően még 27-szer lépett pályára, s ezeken hat gólig jutott, az NB I-be jutást kivívó csapatnak fontos tagja volt.

Koman Vladimir a Haladás után játszott az olasz Sampdoria, Avellino és Bari, a francia Monaco, az orosz Krasznodar és Ural, a török Adanaspor, az iráni Szepahan, az emírségekbeli Hatta és az indiai Chennaiyin FC csapatánál is a DVTK mellett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Julien Célestine (francia, Club León FC – Mexikó), Bozsidar Csorbadzsijszki (bolgár, Widzew Lódz – Lengyelország), Marin Jurina (horvát-bosnyák, Al-Fajszali – Szaúd-Arábia), Artem Odincov (ukrán, Kisvárda, Godfrey Bitok Stephen (nigériai, FK Volga Uljanovszk – Oroszország, szabadon igazolhatóként)), Alex Vallejo (Alexander Vallejo Mínguez, spanyol, Stal Mielec – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Rudi Pozeg Vancas (szlovén, FC Koper – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők: Karlo Sentic (horvát, Hajduk Split – Horvátország)
Kölcsönből visszatér(het)nek: Hornyák Marcell (Csákvár), Kispál Tamás (Eger SE), Papp Marcell (Dorogi FC), Szőke Adrián (szerb-magyar, Topolyai SC – Szerbia), Vajda Botond (Tiszakécskei LC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Joaozinho (Joao Carlos Reis Graca, portugál, Estoril – Portugália), Eze Vincent Okeuhie (nigériai, szabadon igazolható, legutóbb Sahtyor Szoligorszk – Fehéroroszország)
Távozók: Eppel Márton (szabadon igazolható), Illés Bálint (Mezőkövesd), Koman Vladimir (magyar-ukrán, szabadon igazolható), Könyves Norbert (magyar-szerb, szabadon igazolható), Senkó Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Szűcs Kornél (Kecskeméti TE), Vajda Botond (szlovák-magyar, Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Cseke Benjámin (Mezőkövesd), Radics Márton (Puskás AFC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Viczián Ádám

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik