FTC: az orosz sajtóban lehozták, hogyan rúgták ki Csercseszovot

Vágólapra másolva!
2023.07.21. 14:18
null
Csercseszov jövőjét pedzegette az orosz lap (Fotó: Fotó Török Attila, archív)
Elsietettnek nevezte Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző elküldését a moszkvai Szport-Ekszpressz című lap, miután a Ferencváros szerdán 3–0-ra kikapott a feröeri Klaksvíktől és kiesett a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

 

A sportlapban az orosz válogatott korábbi sajtóreferense szerzői rovatában taglalta az 59 éves szakember váratlanul gyors menesztésének lehetséges okait, elsősorban az érzelmeket, a szégyenérzetet említve annak magyarázataként, amiért az FTC elnöke, Kubatov Gábor „kirúgta” Sztanyiszlav Csercseszovot.

A szerző szerint sokkot váltott ki a vereség és a kiesés következményeként „a feltételezett bevétel elvesztése a Bajnokok Ligájában...”.

„De az ilyen érzelmi állapotban hozott döntések általában rosszak. Karddal vágni könnyű. A kérdés az, hogy mi lesz ezután. Új élvonalbeli edzőt kell keresni, és Kubatov biztosan nem dolgozott ki B-tervet erre az idényre. Kártérítést kell fizetni a távozott edzőnek, stábtagjainak, a csapat depressziós” – olvasható a cikkben.

Eközben a közösségi oldalakon már szavazást is indítottak Csercseszov jövőjéről, hogy hol várják a trénert az orosz futballélvonalban. Három moszkvai klub – a Dinamo, a Szpartak, a Lokomotiv – és a Szocsi is kézenfekvőnek tűnik, de a volt sajtófőnök szerint ezeket a lehetőségeket még nem szabad komolyan venni.

„Először is le kell zárni az ügyeket a Ferencvárossal. Aztán venni egy mély levegőt, és kiválasztani merre tovább, melyik a leghelyesebb Csercseszov számára – fogalmazott, jelezve, elsietettnek érzi az edző elküldését. – A Klaksvikkal vívott meccs után Kubatov megkérte Csercseszovot, hogy menjen fel hozzá, és amikor belépett, azonnal bejelentette a menesztést. Semmi sem történt volna, ha szerda este helyett csütörtök reggel születik meg az ítélet.”

Az orosz tréner 2021 decembere óta irányította a Ferencvárost, amellyel idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában. Az FTC a BL-kiesés után az Európa-konferencialiga selejtezőjében folytathatja, amelynek második fordulójában az ír Shamrock Roversszel találkozik.

A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával.

A FERENCVÁROSKÍ ELLENI HAZAI MÉRKŐZÉSÉRŐL BŐVEBBEN ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–KÍ (feröeri) 0–3 (0–3)
Budapest,
Groupama Aréna, 18 187 néző. Vezette: Smajc (szlovén)
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee,Knoester, Civic (Marquinhos, 75.) – Baráth (Ben Romdan, a szünetben), Gojak (Makreckis, a szünetben) – Abu Fani, Zachariassen (Lisztes, 57.), A. Traoré (Owusu, 57.) – Varga B. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
KÍ: J. Johansson – B. Petersen, Faerö, Forren – R. Joensen (Patrick Da Silva, 75.), Andreasen, D. Pavlovics (Hansson, a szünetben),Danielsen – Frederiksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Latif, 90+4.). Vezetőedző: Magne Hoseth
Gólszerző: Frederiksberg (8., 32. – az elsőt 11-esből), Kassi (45+3.)
Továbbjutott: a , 3–0-s összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik