Fehérvár: Jildefalk helyett Sandahl a szakmai stábban

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 16:25
null
Új asszisztensedző a Vidiben (<strong><a href="https://www.molfehervarfc.hu/2023/06/26/johan-sandahl-a-vidi-uj-asszisztensedzoje.html?fbclid=IwAR0QhXaQFO1HZJOhEXxsNk4vP-HK2qaZF1Us9ZK0ziB3emXWMr3PxzgzkhM">Fotó: Mol Fehérvár FC</a></strong>)
„Új asszisztensedzővel erősödött első csapatunk szakmai stábja, a távozó Patric Jildefalk helyére egy 44 éves svéd szakember, Johan Sandahl érkezett” – írja a molfehervarfc.hu (a klubot e hét péntekig hivatalosan még Mol Fehérvár FC-nek hívják).

 

Jildefalk március végén csatlakozott az új fehérvári vezetőedző, Bartosz Grzelak csapatához, de nemrégiben távozott, személyes okok miatt, utóda, a 44 esztendős Johan Sandahl volt edzője és sportigazgatója a svéd kiscsapatnak, az Umeának, majd egy fél éven át vezette a másodosztályú Vejlét, ahol korábban Andreas Alm és Adolfo Sormani asszisztenseként dolgozott.

„Ezt követően fél évig a klub U19-es csapatának vezetőedzőjeként dolgozott, majd visszatért a Dalkurdhoz vezetőedzőként. 2019 márciusa és 2021 júniusa között ismét a Vejle BK másodedzője volt, ezt követően 2023 februárjáig a klub technikai igazgatójaként dolgozott. Az elmúlt félszezonban a Vejle U19-es csapatát irányította” – mutatta be új csapata.

A Vejle U19 nem éppen volt acélos, a mester irányításával 13 mérkőzést játszottak, kétszer döntetleneztek, 11-szer kikaptak – az újjáalakuló Fehérvárral sem lesz könnyű dolga az UEFA pro licences edzői papírokkal is bíró svédnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik