Vasas: Nem kell izgulni azon, hogy gólt rúgunk – Novothny

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.10. 09:49
null
Novothny Soma szerint a Vasasnak nem kell azon izgulnia, hogy gólt rúg (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I 26. fordulójában a Vasas hazai pályán 1–0-ra kikapott a Honvédtól, míg a Kisvárda gól nélküli döntetlenre végzett Zalaegerszegen. Az angyalföldiek hátránya tíz pont a bennmaradást érő helyen álló Mol Fehérvárhoz képest hét fordulóval a bajnokság vége előtt. A mérkőzés után a piros-kékek csatára, Novothny Soma kritikusan nyilatkozott csapata teljesítményéről az M4 Sportnak, míg Desits Szilárd szerint az angyalföldiek teljesítménye rendben volt. A Honvéd vezetőedzője, Dean Klafuric szerint nagy nyomás alatt sikerült megnyerniük a mérkőzést.

LABDARÚGÓ NB I
26. FORDULÓ
Vasas–Bp. Honvéd 0–1
(0–0)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 1984 néző. Vezette: Berke
Gólszerző: Lukics (85.)

A támadó február óta először játszott a Vasasban, s úgy ítélte meg, hogy a mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy a szurkolók a kupakudarc után is kilátogattak az angyalföldiek meccsére.

„Van hátra hét forduló, meg kell tennünk mindent a klubért, a címerért, saját magunk büszkeségéért. Amíg matematikailag nem estünk ki, addig nem estünk ki. Meg kell tennünk mindent, küzdeni, hajtani, amíg tudunk” – mondta Novothny Soma, akit arról is kérdeztek, Kondás Elemér távozása után miért nem tudott javulni csapata teljesítménye.

„Két napról beszélünk, ha jött volna, a Jóisten sem tudott volna mit csinálni” – jegyezte meg a támadó.

„Borzasztó érzés, hogy ennyire impotensek vagyunk támadásban. Nem kell izgulni azon, hogy gólt rúgunk, mert egyszerűen oda sem tudunk kerülni. Nem tudunk egy beadást csinálni, nem tudunk a tizenhatoson belül érkezni. Nekem középcsatárként ez szörnyű érzés, hiszen én abból élek, hogy a tizenhatoson belül a beadásokból megpróbálok gólt szerezni” – tette hozzá Novothny, kitérve arra is, nem az ő tisztsége megállapítani, miért tart itt a Vasas.

„Nem tudunk mást csinálni, mint elnézést kérni a szurkolóktól” – zárta szavait Novothny.

„A játékosok jól álltak hozzá a mérkőzéshez, tudatosak, fegyelmezettek voltunk és szervezettek, nem érdemeltünk vereséget, nyilván győzelmet sem, mert nem tudtunk gólt rúgni, de nem érdemeltünk vereséget – hangsúlyozta a Vasas megbízott vezetőedzője, Desits Szilárd.Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor nagyon jól játszottunk, a játékosok beletettek mindent és szerintem a csapat teljesítménye rendben volt a gólt leszámítva. Ezzel a vereséggel szinte behozhatatlan a hátrányunk, de nem most ment el a bajnokság, most az esélyeket csökkentettük” – fogalmazott.

Desits Szilárd úgy véli, hogy miután kevés esély van a csapat NB I-ben maradására, a klubvezetőség elkezdi tervezni a jövőt.

„Elismerésem a játékosaimnak, mert a legjobbjukat nyújtották. Hihetetlenül kemény mérkőzés volt ez a labdarúgóimnak, hiszen a támadószekcióból hiányzott néhány játékos és azért is, mert nagy nyomás alatt nyertük meg ezt a mérkőzést, a Vasas pedig kellemetlen, agresszív ellenfél volt. Nem tudtunk úgy játszani, mint az előző mérkőzéseken, ennek ellenére hatékonyak voltunk és sikerült gólt szereznünk, és most ez a legfontosabb” – értékelt Dean Klafuric, a Honvéd vezetőedzője.

„Szeretném kiemelni az egész csapatot, mert vért izzadva küzdött. Nem volt szép mérkőzés, ezt be kell vallanunk, de védekezésben, levegőben és földön is jól teljesített a csapat, a játékosok sokat futottak, párharcokat nyertek. Nagyon kemény mérkőzés van mögöttünk, szóval büszke vagyok a csapatra” – jegyezte meg Klafuric, aki a győztes gólt szerző Nenad Lukics mellett Keresztes Noel és az NB I-ben bemutatkozó Eördögh András teljesítményét is külön dicsérte.

„Természetesen örülünk a győzelemnek, mert fontos három pontot szereztünk. Úgy jöttünk ki a pályára, hogy ezt a három pontot mindenképp meg kell szerezni. A színvonal olyan volt, amilyen, de mindenki küzdött, hajtott a pályán és ennek meglett az eredménye – mondta Eördögh András. Volt bennem egy kis drukk, de örülök, ha ez a pályán nem látszódott, próbáltam mindent megtenni és mindenkit kiszolgálni, ahogy tudok.”

Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda 0–0
Zalaegerszeg,ZTE Aréna,1682néző.Vezette:Bogár

„Kellene még kreativitás, mert a statisztika azt mutatja, hogy több gólt kellene lőnünk, de ehhez kvalitás kell a támadószekcióban, olyan csatárok, akik ezt meg tudják tenni, de ezt még tanuljuk. Gergényi nem egy született csatár, Ikoba az lenne, de neki most nem jött össze, Meshack is még tanulja, illetve a fiatalok, Németh és Klausz is – kezdett bele a Kisvárda elleni gól nélküli döntetlen értékelésébe Ricardo Moniz, a ZTE FC vezetőedzője, aki Szalay Szabolcsra is kitért. – Mi vagyunk az egyetlen klub, amely nem vásárolja, hanem fejleszti a játékosokat, de türelmesnek kell lennünk. Ki kell várni, hogy beérjenek ezek a labdarúgók, hiszen fiatal magyarok van szó. Szalay az edzéseken kiválóan teljesít, de ezt át kell ültetni a mérkőzésekre is. A találkozó előtt nem lettem volna elégedett az egy ponttal, de ezt a meccset látva mégis, mert a támadóharmadból hiányzott a kreativitás ahhoz, hogy győzni tudjunk. Tajtinak, Klausznak és Némethnek is voltak olyan helyzetei, amiket gólra kellett volna váltani. Amikor hét nap alatt három meccset játszottunk, akkor az utolsót mindig elveszítettük, de most nem ez történt, szóval a pohár félig tele van.”

„Győzni szerettünk volna, az egy ponttal nem vagyunk nagyon beljebb, de lehoztuk kapott gól nélkül a meccset, hátul pedig stabilak voltunk, egy-két lehetőség volt, amikor kihagytunk, de akkor ott voltam” – fejtette ki a ZTE kapusa, Demjén Patrik, aki szerint csapata teljesítményére rányomta bélyegét, hogy kedden 120 perces kupameccset vívtak a Puskás Akadémia ellen, de megoldották, amit elterveztek.

„Ha berúgjuk a helyzeteket, nyilván elégedettebben tudnék nyilatkozni” – fűzte hozzá a magyar válogatott keretébe is meghívott kapus.

A vasárnap a 100. NB I-es meccsét játszó Lucas magyarul nyilatkozott.

„Nagyon nehéz meccs volt, sok párharccal, küzdelemmel, de talán a második félidő elején közel voltunk a gólhoz. Nem volt egyszerű, olyan passzban vagyunk, hogy nem tudunk nyerni, de értékes egy pontot viszünk haza – értékelt a kisvárdaiak csapatkapitánya. – Harcosabban jöttünk ki a második félidőre támadás szempontjából, ennek köszönhető az egy pont. A második félidő elején többet volt nálunk a labda, harcosak voltunk előrefelé veszélyesek voltunk, ezt kéne a mérkőzések minden percében csinálnunk.”

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC2615 6 551–25+2651
2. Kecskeméti TE261112 338–24+1445
3. Paksi FC2612 5 948–43 +541
4. Debreceni VSC2611 7 843–37 +640
5. Puskás Akadémia26 910 736–35 +137
6. Kisvárda26 811 737–40 –335
7. Mezőkövesd26 8 81026–31 –532
8. Zalaegerszegi TE26 8 71131–31 031
9. Újpest FC26 8 71132–45–1331
10. Mol Fehérvár26 7 81132–36 –429
11. Budapest Honvéd26 7 71228–40–1228
12. Vasas FC26 3101320–35–1519
NB I, 2022–2023, 26. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Április 7., péntek
Mezőkövesd–Debrecen 0–1Mezőkövesd,Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
2126
Április 8., szombat
Puskás Akadémia–Kecskemét 0–3Felcsút,Pancho ArénaDerdák Marcell1810
Mol Fehérvár–Újpest 0–0Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóPintér Csaba4953
Paks–Ferencváros 3–2Paks,Fehérvári úti StadionKarakó Ferenc
4280
Április 9., vasárnap
Vasas–Bp. Honvéd 0–1Budapest,Illovszky Rudolf StadionBerke Balázs
1984
Zalaegerszeg–Kisvárda 0–0Zalaegerszeg,ZTE ArénaBogár Gergő
1682

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik