MTK: Az NB I-ben azért más lesz... – Bobál Dávid

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2023.03.08. 08:29
null
Bobál Dávid (Fotó: archív)
Parádésan teljesít 2023-ban az élvonalba igyekvő MTK az NB II-ben. Bobál Dávid, a kék-fehérek védője azonban figyelmeztet: az NB I-ben több kell!


Hat bajnoki meccsen 12 gólt szerzett és egyet sem kapott az MTK Budapest az NB II-ben 2023-ban – Bobál Dávidot (4) arról kérdeztük: téli átigazolása összefüggésben van-e a statisztikával?

„Gondolom, igen, vagyis remélem – válaszolta nevetve a 27 éves védő.  – Hiszem, hogy hozzátettem valamit a hátsó alakzat stabilizálásához. Nemcsak én! Érkezett Rácz Gergő a kapuba, Vadnai Dániel a védősorba, és sokat dolgoztunk a télen azon, hogy jól zárjunk hátul.”

A védő hozzátette: a tiszteletet mindenkinek megadva azért látni kell, az NB I-ben más képességű csatárokat kell megállítani, hiba lenne azt hinni, hogy ami most jól működik, rendben lesz egy osztállyal feljebb is.

„Egyetlen meccsünkre sem tudnám azt mondani, hogy nagyon jól játszottunk. Minden alkalommal jobban, mint az aktuális ellenfelünk, de hogy a maximumot nem hoztuk ki magunkból, az biztos. Tudnunk kell, hogy ez most elég, ráadásul a tabella második feléhez tartozó csapatokkal találkoztunk eddig, de például a Mezőkövesd elleni kupakiesés megmutatta: egy élvonalbeli csapat sokkal jobban kihasználja a hibáinkat. A statisztika szerint a tizenhatoson kívülről nagyjából két, azon belülről egy lövés jön a kapunkra mérkőzésenként, és baj lenne azt hinnünk, hogy ha majd feljutunk, az NB I-ben is így lesz. Nem, az nagyon más lesz.”

Hétfőn a Merkantil Bank Ligában első helyezett DVTK lesz az ellenfél. Elfogadná a hátvéd a 4–3-as eredményt?

„Jó kérdés… Ha három gólt kapunk, aligha mondhatom azt utána, hogy jól játszottam. De a lényeg a győzelem, szóval, igen, legyen annyi az eredmény! És akkor még a nézők is jól szórakoznak.”

Az NB II-höz kapcsolódó hír, hogy Facebook-oldalán a Mosonmagyaróvár bejelentette Horváth Csaba vezetőedző távozását.  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik