NB I: angyalföldi sikerrel kezdené nehéz sorozatát a Kisvárda

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 11:45
null
A kisvárdai Széles Imre Antal szombaton a Vasas támadóit próbálja meg távol tartani a labdától (Fotó: Szabó Miklós)
Főszerepet játszott az Újpest múlt heti legyőzésében a kisvárdai Széles Imre Antal, aki reméli, csapata újabb emlékezetes meccset játszik a Vasassal.


Három győzelemmel indította az évet a Kisvárda Master Good (2–2 a Paks, 1–1 a Budapest Honvéd és 0–0 a Ferencváros ellen), majd az előző fordulóban 2–1-re legyőzte az Újpestet, s a tabella harmadik helyezettjeként vág neki a Vasas elleni mérkőzésnek. A lilák elleni győzelem sokaknak elsősorban Rafal Makowski távoli, a kezdőkörből lőtt, pazarul kivitelezett gólja miatt marad emlékezetes, ugyanakkor a tavasszal először lehetőséghez jutó Széles Imre Antal is sokat tett a három pont megszerzéséért. A 27 esztendős védő játéka Aleksandar Jovicic sérülése miatt került előtérbe (a bosnyák labdarúgónak a Fradi ellen elszakadt a vállszalagja), és élt a bizalommal, hiszen Dominik Kovacic vezető gólja előtt az ő fejesét védte bravúrral Djordje Nikolics.

„Öt nyeretlen bajnoki után fogadtuk az Újpestet, fontos volt, hogy végre újra három pontot szerezzünk      – mondta lapunknak Széles Imre Antal. – Örültem, hogy lehetőséget kaptam, de még jobban, hogy győzelemmel jöttünk ki a párharcból, az pedig jólesik, ha mások úgy látják, a teljesítményemmel tudtam segíteni. Szombaton a Vasas lesz az ellenfelünk, több felállást is gyakoroltunk, próbáltunk minden eshetőségre felkészülni. Nem abból indulunk ki, hogy a tabella utolsó helyezettjéhez utazunk, biztos, hogy nehéz kilencven perc vár ránk. A bajnokság első körében játszott, Vasas elleni mérkőzésre szívesen gondolok vissza, hiszen a nyári érkezésem után először lehettem kezdő, ráadásul kettő nullára nyertünk. Remélem, a szombati találkozó is jól alakul.”

Miután az előző idényt követően a Gyirmót FC Győr búcsúzott az élvonaltól, Széles Imre Antalnak az ezüst­érmes Kisvárda ajánlott szerződést, és már a második fordulóban, a Mezőkövesd Zsóry elleni 4–2-es összecsapáson csereként lehetőséget kapott Török László vezetőedzőtől. Csaknem két hónapot kellett várnia arra, hogy aztán ismét pályára léphessen, akkor négy bajnokin is kilencven percet futballozott, és ha a kisvárdaiak szakmai stábja úgy dönt, szombaton a 27. NB I-es találkozóját is lejátszhatja.

„Mindegyik mérkőzés nehéz, a Vasas elleni is az lesz – folytatta a várdaiak védője. – Nagyon szoros a mezőny, döntetlenekkel nem lehet haladni, ezért is fontos, hogy újra három pontot szerezzünk. Kemény sorozat előtt állunk, hiszen itt van a Vasas elleni bajnoki, aztán a Magyar Kupában lépünk pályára a négy közé jutásért Budafokon, majd következik a Kecskemét és a Debrecen elleni hazai rangadó. Bízom benne, hogy az Újpest legyűrése után Angyalföldön is sikerrel járunk, és győzelmi sorozatot építünk. A Vasas kevés gólt kap, igaz, keveset is szerez, minden pontra nagy szüksége van, de ez elmondható rólunk is.”

NB I
21. FORDULÓ

19.30: Vasas FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Kondás Elemér (Fotó: Koncz Márton)
Kondás Elemér (Fotó: Koncz Márton)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik