DVSC: érdeklődnek a Sepsi középpályása iránt – sajtóhír

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 11:43
null
Ion Gheorghe (Fotó: Tókos Csaba)
Három külföldi klub, köztük a Debreceni VSC is érdeklődik a Sepsi OSK középpályása, Ion Gheorghe megszerzése iránt, annak ellenére, hogy a 23 éves játékos csupán jelentős összegért lenne kivásárolható a székelyföldi klubtól – írja a Gazeta Sporturilor. A román sportlap szerint Gheorghe további két kérője a görög OFI Kréta és egy meg nem nevezett lengyel csapat.

 

A cikk ugyanakkor elismeri, hogy az anyagilag stabil, okosan gazdálkodó Sepsitől nem könnyű olyan játékost megszerezni, akit a klub nem akar elengedni. Márpedig a Dinamóban nevelkedett Gheorghe csupán a mostani idény előtt igazolt Szentgyörgyre a FC Voluntaritól, és szerződése 2025 nyaráig szól.

Alapembernek ugyan nem feltétlenül számított az ősszel, de 22 mérkőzésen (ennek felén kezdőként) így is pályára lépett a piros-fehéreknél, két gólja és két gólpassza is van. A szélsőként (elsősorban a bal oldalon) és belső középpályásként is használható futballista a Sepsi mindhárom, Törökországban lejátszott felkészülési mérkőzésén, így a vasárnapi, Bohemians Praha elleni találkozón (2–2) is szerepelt – pénteken pedig már bajnoki meccse lesz a Rapid ellen.

Cristiano Bergodi vezetőedző már a felkészülés kezdete előtt kijelentette, hogy elégedett a jelenlegi kerettel, a Sepsi egyelőre nem is igazolt új játékost ezen a télen, és csak olyanokat engedett el (Vlad Dragomir, Cristi Barbut), akik alig játszottak az őszi idényben.

Gheorghe kérőinek így mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk a Transfermarkton 1.2 millió euróra becsült játékosért. A Gazeta Sporturilor cikke azt is megemlíti, hogy a román U21-es válogatott balhátvédet, Andres Dumitrescut is megtartották a szentgyörgyiek, elutasítva az Universitatea Craiova ajánlatát.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Sztefan Loncsar (montenegrói, Novi Pazar – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérnek: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Bobur Abdikholikov (üzbég, szabadon igazolható, legutóbb Energetik-BGU – Fehéroroszország), Ion Gheorghe (román, Sepsi OSK – Románia)
Távozók: Charleston Silva dos Santos (brazil, felbontották a szerződését, szabadon igazolható), Hrabina Alex (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Rácz Balázs (Szeged-Csanád Grosics Akadémia)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország – onnan Kecskemét)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik