Sportrádió: Hornyák álma, hogy visszahozza a magas szinten játszó Puskás akadémistákat

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 14:52
null
Hornyák Zsolték nehéz ellenféllel kerültek szembe az Ekl-ben (Fotó: Török Attila)
A Puskás Akadémiát a közelmúltban századik alkalommal irányító 49 éves vezetőedző, Hornyák Zsolt volt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Balogh Balázs vendége. A felvidéki szakember beszélt felcsúti álmáról, az Európa-konferencialigás szereplésről, valamint azt is elárulta, egyszer nagyon közel került ahhoz, hogy lemondjon.

„Az az álmom, hogy visszahozzuk az összes magas szinten futballozó Puskás akadémistát. Ha egyszer ez reális lenne és sikerülne, akkor ő velük harcolni lehetne a bajnoki címért. Ez még csak egy álom, de a saját nevelésű játékosokkal még nagyobb célokért küzdhetnénk” – árulta el Hornyák Zsolt, hozzátéve, a realitások talaján maradva nem Sallai Rolandra gondol, hanem Zsótér Donátra, Kleinheisler Lászlóra és Gyurcsó Ádámra, akiket az elmúlt időszakban próbáltak is már megszerezni.

A Puskás Akadémia vezetőedzője azt is elmondta, nem lehetett reális célkitűzés az, hogy 16 éves gyerekekkel kiejtsék a Vitória Guimaraest az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

„A Ferencvárosnak és a Fehérvárnak is óriási problémái lettek volna egy ilyen csapat ellen. Ha egyébként hoztunk volna még öt tapasztalt játékost, akkor hol lettek volna a fiatalok?” – elmélkedett Hornyák, aki szerint ki lehet tűzni célul a csoportkörbe jutást, de akkor el kell felejteni a fiatalok nevelését.

„Egyszer úgy volt, hogy elmegyek, ám a vezetőség kérésére végül maradtam” – válaszolta arra a kérdésre, hogy az elmúlt években megfordult-e a fejében a távozás. Elárulta, hogy egy Paks elleni 1–6 után szeretett volna lemondani, mert úgy érezte, pár játékosa szabotálja a munkáját.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik