Emlékezés: Törőcsik András egy nemzedéknek volt a kedvence – Szöllősi György

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 14:05
null
<p>Pillanatkép az adásból (Fotó: TV2)</p>
A TV2 hétfő reggeli műsorában emlékezett meg a szombaton 67 éves korában elhunyt Törőcsik Andrásról. A Mokkában Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője volt Istenes László műsorvezető vendége.

„Egy egész nemzedéknek volt a példaképe, a szabadságeszménye Törőcsik András, azzal a zabolázhatatlan természetével együtt, ami a pályán és a pályán kívül is jellemző volt rá. Rengeteg nekrológot, megemlékezést olvastam az elmúlt másfél napban, és sok fradista, az ősellenségnek szurkoló futballdrukker vallja be, hogy ők is miatta mentek a meccsre, hogy neki még a Fradi elleni nagyszerű cseleit is megbocsátották, mert annyira szerették nézni a játékát és elismerték a különleges tudását” – mondta lapunk főszerkesztője.

„Törőcsik halála kapcsán nagyon sokszor előkerül, hogy mi lett volna, ha nem ide születik, ha kikerül külföldre, ha szigorúbb menedzsere, edzője van, vagy egyáltalán olyan közeget jelentett volna a magyar labdarúgás, ahol jobban vagy eredményesebben kibontakoztathatja a tehetségét. Ezeknek a mi lett volna, ha kezdetű mondatoknak semmi értelme, hiszen ő így volt a »Törő.« Lehetett volna más, fegyelmezettebb, szerencsésebb, de akkor nem a »Törő« lett volna. Bármennyire is fáj ezt kimondani, de mégiscsak így, ezzel a fájdalmas felhangjával együtt lett ő legenda. Azért szerették őt, amilyen volt. Nem kellett volna másmilyennek lennie, mert akkor már nem ő lett volna. Mondták, hogy olyan tehetségnek indult, mint Maradona. Maradona Maradona volt a fantasztikus erényeivel és problémáival, »Törő«meg »Törő« volt, a magyar fiatalok kedvence. Kár azon agyalni, hogy mi lett volna, ha. Így és ilyennek szerették őt sok százezren” – fogalmazott Szöllősi György.

A TELJES BESZÉLGETÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik