ETO: az FTC korábbi edzője lett a női csapat szakmai vezetője

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.17. 06:48
null
Dörnyei Balázs Győrben vállalt munkát (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros női labdarúgócsapatával négy bajnoki címet nyerő Dörnyei Balázs lett az ETO FC Győr női szakágának új szakmai vezetője – számolt be róla a Rába-parti klub a hivatalos honlapján.

A győriek tájékoztatása szerint a 48 esztendős szakember a teljes női szakág szakmai munkájáért felel majd, így a jövőben az ő iránymutatása alapján készül a klub nyolc korosztályos női csapata, a felnőttektől a legkisebbekig – 2022 nyarától pedig Dörnyei lesz a felnőttegyüttes vezetőedzője is.

„Budapesten sokat hallottam, hogy az ETO a vidék Ferencvárosa, amely a klub múltbeli eredményeit tekintve nem túlzás – idézi Dörnyei Balázst a győri klub honlapja. – Női labdarúgásban is szép hagyományai vannak az ETO-nak, bár az igazi nagy kiugrás még előttünk áll, de ebben már természetesen én is jelentős szerepet szeretnék vállalni. Megtisztelő volt számomra a győri invitálás, az új tulajdonos, a klub lehetőségei, az akadémiai utánpótlásrendszer, a szurkolók futballszeretete mind-mind segíthetnek a kiemelkedő eredmények elérésében. (...) Tavasszal még számítok Menczeles Iván (a csapat vezetőedzője – a szerk.) tapasztalatára, valamint természetesen az edzőkollégák, a stábtagok, a játékosok alázatos munkája is szükséges a céljaink eléréséhez.”

Dörnyei Balázs nyolc évig irányította az FTC női labdarúgócsapatát. A hat Magyar Kupa-siker mellett összesen ötször végzett az élen az NB I-ben a fővárosi zöld-fehérekkel, de ez „csak” négy bajnoki címet jelent, mert a koronavírus-járvány miatt megszakított 2019–2020-as évadban az MLSZ döntése nyomán hivatalosan nem avattak bajnokot. A szakember tavaly szeptemberben a vártnál gyengébb eredmények miatt távozott a Ferencvárostól.

„Amennyire nagy öröm és büszkeség volt számunkra, hogy Tóth Alexandra január elsejétől az MLSZ alkalmazásába került, olyan nagy űrt hagyott maga után – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC Győr női szakágának vezetője. – Nagy erőkkel kerestem a lehetőséget egy olyan új koncepcióhoz, amelyben szakmailag egy kézbe kerül női csapataink munkájának koordinálása. Jó néhány lehetőséget megvizsgáltam, többek között konzultáltam a szövetség illetékeseivel, és természetesen a klub új ügyvezetőjével, Soldos Péterrel is, akivel aztán közösen döntöttünk erről a jövőt nagyban befolyásoló kérdésről. Úgy gondolom, Dörnyei Balázs személyében az ország egyik legfelkészültebb női szakemberét nyertük meg, akinek nagy szerepe volt a Ferencváros akadémiájának kialakításában, felépítésében, valamint a felnőttcsapatot is többször bajnoki címig, kupasikerig vezette, ráadásul rengeteg nemzetközi tapasztalattal, kapcsolattal is rendelkezik. Feladata lesz a női akadémiánkon folyó szakmai munka magasabb szintre emelése, az edzők folyamatos képzése, ellenőrzése, a kiemelt tehetségek menedzselése, valamint természetesen az NB I-es felnőttcsapat felügyelete. Utóbbinál a tavaszi idényben még a jelenlegi vezetőedzővel közösen tevékenykedve kell elérniük fő célunkat, a bajnoki döntőbe kerülést, nyártól viszont már ezt a pozíciót is átveszi majd. Az új szakmai vezetővel megegyeztünk, hogy Győrbe költözik, amely garancia lehet arra a mennyiségű és minőségű munkára, amellyel az ETO FC hosszú távon is a magyar női labdarúgás egyik meghatározó bázisa maradjon.”

Horváth Cs. Attila a felnőttcsapat játékoskerete kapcsán elmondta, hogy a szlovák válogatott Feketevíziová Tímea saját kérésére, a több játéklehetőség reményében másik együtteshez (a szombathelyi Viktóriához) szerződött, ugyanakkor egy kiemelkedő szponzor támogatásának köszönhetően a hazai átigazolási időszak utolsó napján két külföldi labdarúgóval, egy védővel és egy támadóval is megegyeztek a közös folytatásról – de az ő nevük egyelőre nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik