Honvéd: minőségi igazolások a láthatáron, Holender is visszatérhet

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 08:38
null
Holender Filip 2019-ben gólkirályként köszönt el, lehet, a télen ismét megkapja honvédos szerelését (Fotó: Szabó Miklós)
Háromnapos kényszerpihenő után újra edzést tarthatott a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője, Horváth Ferenc, aki a héten már új játékosokkal is találkozhat, köztük a négyszeres szerb válogatott Marko Petkoviccsal, de érkezhet a klub korábbi játékosa, a magyar válogatott Holender Filip is.

Visszatért az élet Kispestre. Emlékezetes, múlt héten egyik rossz hír jött a másik után a Honvéd háza tájáról. Ha azt állítjuk, a koronavírus berúgta az ajtót, nem túlzunk, miután a hét elején kiderült, hogy egy-két játékos megfertőződött, csütörtökön újabb PCR-tesztnek vetették alá az első csapathoz tartozókat – hat futballista és három stábtag eredménye lett pozitív. A vezetőségnek nem is maradt más választása, mint hogy a megbetegedések miatt lemondja a január 8. és 19. között tervezett beleki edzőtábort. A Bp. Honvéd egyúttal közölte, a felkészülés a legszigorúbb egészségügyi protokoll betartásával folytatódik idehaza. Biztos, ami biztos, pénteken és szombaton nem volt edzés, míg vasárnap megint teszt várt a kispestiekre. Annak már nem volt akadálya, hogy a hétfői edzést megtartsa Horváth Ferenc, de hiányzók természetesen akadtak, az előző héten pozitív eredményt adók még karanténban kénytelenek tölteni néhány napot.

Amikor legközelebb edzésszerelést ölthetnek, valószínűsíthetően lesz kiknek bemutatkozniuk. Mert míg az előző hét a fertőzések mellett a távozások jegyében telt a piros-feketéknél, a mostani remélt gyógyulások mellett érkezőkről is beszámolhatunk. Az ugyebár tény, hogy Eppel Márton Diósgyőrben, Mohamed Mezgrani a Puskás Akadémiánál, míg Talys Oliveira a ciprusi Pafoszban folytatja, vagyis eddig három játékos intett búcsút a Honvédnak. Napokon belül javulhat a helyzet, értesülésünk szerint több labdarúgó szerződtetését is bejelenthetik Kispesten.

Az elsők között Marko Petkovicsét, aki Topolyáról igazolhat a 14-szeres magyar bajnokcsapathoz. A 29 esztendős védőnek jó az ajánlólevele: az OFK Beograd saját nevelésű játékosaként 2010 augusztusában mutatkozott be a szerb első osztályban, 2013 és 2017 között a Crvena zvezda mezét, sőt, egy időben a csapatkapitányi karszalagját is viselte, majd Oroszországba vezetett az útja, másfél évig szerepelt a Szpartak Moszkvában. Mielőtt visszatért volna Szerbiába, játszott a portugál Tondelában, 2020 szeptembere óta pedig a TSC-t erősítette. A jobbhátvédet nagyítóval kereső – a jelek szerint meg is találó – Honvéd kétségkívül jól járhat a négyszeres válogatott futballista átigazolásával, de erről alighanem már a fél éve a kispestieket boldogító Nenad Lukics is beszélt a döntéshozóknak, aki Topolyán egy évig klubtársa volt Petkovicsnak.

Arról nincs tudomásunk, hogy Samuel Asamoah-nak voltak-e a múltban magyar csapattársai, ám könnyen megeshet, hogy a jövőben lesznek. A huszonhét éves ghánai középpályás a román bajnokság újoncát, az FC U Craiovát hagyhatja el a Honvéd kedvéért. A gsp.ro arról számolt be, hogy bár a 750 ezer euróra taksált légiós alapembernek számít a Craiovában, a kiesés ellen harcoló együttes vezetői a téli átigazolási időszakban több külföldi futballista játékjogát is értékesíthetik. Mi több, a lap azt is tudni véli, hogy a kispestiek vevők lennének a magassága (166 centiméter), posztja és teherbírása miatt „mini Kanténak” becézett, korábban a belga élvonalban száztizenegy meccsen pályára lépő futballistára.

A legnagyobb erősítés ugyanakkor a tizenöt évesen egyszer már Kispestre kerülő Holender Filip lehet. A tizenhatszoros válogatott támadó 2019 nyarán bajnokként és gólkirályként köszönt el a Honvédtól, miután igent mondott a Lugano megkeresésére. Svájcból igazolt Szerbiába, 2020 októbere óta játszik a Partizanban (amúgy tényleg játszik: ötvennégy meccsen tizenkét gól és öt gólpassz a mérlege), ám szerb sajtóértesülések szerint belgrádi klubja megfelelő ajánlat esetén elengedné.

Lehet, hogy az a bizonyos ajánlat Kispestről fut majd be...

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Marko Petkovics (szerb, Topolya – Szerbia), Samuel Asamoah (ghánai, U Craiova – Románia),
Távozók: Eppel Márton (DVTK), Mohamed Mezgrani (belga-algériai, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Talys Oliveira (brazil, NK Osijek – Horvátország, onnan Pafosz – Ciprus)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Balogh Norbert, Zinédine Machach (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik