FTC: remek kapusból szenvedélyes edző – képek, videók Csercseszovról

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.12.20. 19:16
null
Csercseszov, a kapus (Fotók: AFP)
Mint azt már bizonyára minden magyar futballkedvelő tudja, Sztanyiszlav Csercseszov ül le a nemrég menesztett Peter Stöger helyére a Ferencvárosnál. Most fél szemmel visszatekintünk az 58 esztendős tréner/exkapus pályafutására, valamint néhány videó segítségével azt is megnézzük, mire számíthatnak a játékosok és a szurkolók a szigorú szakember hírében álló orosztól!

KAPUSKÉNT SEM VOLT UTOLSÓ. Mint ismert, Csercseszov játékosként kapusposzton jeleskedett, a kilencvenes években még az akkor a német Bundesligában szereplő Dynamo Dresdennél is védhetett. Nem sokkal később a szomszédos Ausztriában is szerepet vállalt – íme, néhány megmozdulás a Tirol Innsbrucknál töltött időszakából.



A NEGYEDIK ORSZÁGA JÖN EDZŐKÉNT.
Csercseszov már Ausztriában, 2004-ben elkezdett edzősködni, később hazájában és Lengyelországban is kipróbálta magát. Legnagyobb sikereit a Legia Warszawánál érte el, ahol bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett, de az orosz válogatott világbajnoki negyeddöntőbe vezetése miatt sem kell szégyenkeznie.

Csercseszov orosz kapitányként (Fotó: AFP)
Csercseszov orosz kapitányként (Fotó: AFP)


„SZIGORÚ EDZŐ VAGYOK.” A legtöbben meglehetősen határozott emberként mutatják be a Ferencváros új vezetőedzőjét. Csercseszov a zöld-fehéreknek adott első nyilatkozatában ugyanezt fogalmazta meg – a jelek szerint számíthatunk az alábbihoz hasonló megnyilvánulásokra, ha a játékosok nem a megbeszéltek szerint futballoznak.



A KAMERA ELŐTT SEM ÓVATOSKODIK. Nem kell orosz nyelvtudás ahhoz, hogy lássuk, nem nagyon érdemes vele vitatkozni…



AZÉRT A HUMOR SEM ÁLL TÁVOL TŐLE.
Emlékezetes, hogy a nyári Európa-bajnokság egyik sajtótájékoztatóján Cristiano Ronaldo látványosan félretette a szponzorok által elhelyezett kólát, majd mindenkit a víz fogyasztására biztatott. Nem sokkal később az oroszok sajtóeseményén Csercseszov fogta az egyik kólásüveget, és magától értetődő természetességgel belekortyolt.


Azért nem mindig a szigor az első (Fotó: AFP)
Azért nem mindig a szigor az első (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik