MK: Cseke Benjámin szerint a legfontosabb meccs jön

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 17:34
null
Cseke Benjámin a Fehérvár ellen is bátran lő kapura (Fotó: Török Attila)
A kék-fehéreket erősítő Cseke Benjámin bízik benne, hogy csapata harmadszor is megveri a fehérváriakat.

 

Egyetlen lépésre van az MTK Budapest attól, hogy 2012 után ismét a Magyar Kupa-döntőt játsszon, a remények valóra váltásához csütörtökön a Hidegkuti Nándor Stadionban a Mol Fehérvárt kell elbúcsúztatnia. Ha abból indulunk ki, hogy az együttes ebben a bajnoki esztendőben már kétszer legyőzte riválisát (az ősszel pályaválasztóként 3–1-re, februárban a Mol Aréna Sóstóban 2–1-re), az esélyei nem rosszak, ugyanakkor intő jel, hogy a Fehérvár szombaton örömfutballt bemutatva 4–0-ra kiütötte az Újpestet. Aki látta a meccset, tanúsíthatja, a játékosok régen látott jó teljesítményt nyújtottak, ráadásul a vártnál gyengébb bajnoki szereplés miatt számukra a kupa ad lehetőséget az idény kozmetikázására.

„Láttam a fehérváriak Újpest elleni bajnokiját, nagyon kijött nekik a lépés – mondta az ellenfélről Cseke Benjámin, az MTK középpályása. – Jól megfigyelhető volt, hogy a támadók rendszeresen visszalépnek a középpályára, erre próbálunk mi is felkészülni. Nem indulhatunk ki abból, hogy a bajnokságban kétszer is legyőztük őket, az ország egyik legjobb csapatát fogadjuk, amely a találkozó esélyese. Tavaly is eljutottunk idáig, úgy vágunk neki a csütörtöki párharcnak, hogy nekünk az az idény legfontosabb meccse!”

Hogy a Michael Boris irányította MTK ott van a sorozat elődöntőjében, nem meglepetés, újoncként ötödik a bajnokságban, nem kell a kieséstől tartania, és ha teljesítménye nem esik vissza, van esélye a mezőny első felében végezni. Egy éve nagyobb szenzáció volt, hogy az együttes NB II-esként eljutott az elődöntőig, ott kétszer is 0–0-t játszott a Budapest Honvéddal, a későbbi győztes csak tizenegyesekkel tudta legyűrni.

„Az elődöntőig egy élvonalbeli csapatot, a Diósgyőrt kellett kiejtenünk, majd következett a Honvéd elleni kétmeccses párharc – tekerte vissza az idő kerekét Cseke Benjámin.  – A hazai mérkőzésen egyértelműen jobbak voltunk, tűzijátékot rendeztünk ellenfelünk kapujánál, és bár a visszavágó kiegyenlítettebb játékot hozott, összességében megérdemeltük volna a továbbjutást. Biztosra veszem, hogy a Fehérvár vendégként is próbál majd irányítani, de erre törekszünk mi is, nem adjuk fel a megszokott futballunkat. Mindkét csapat szeret támadni, nem az lesz a célunk, hogy valahogy kihúzzuk a tizenegyesekig. Hogy adnám-e a döntetlent, azt, hogy ismét tizenegyesek döntsenek? Talán igen, de hiszek a csapatunkban, abban, hogy le tudjuk győzni a Fehérvárt.”

MOL MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
Április 14., szerda
17.30:Kisvárda Master Good–Újpest FC (Tv:M4 Sport)
Április 15., csütörtök
18.30:MTK Budapest–Mol Fehérvár FC(Tv:M4 Sport)

DÖNTŐ
Május 3., 20.00, Puskás Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik