DVTK: a ZTE-nél lemondtak Lipták Zoltán megszerzéséről

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 10:55
Sokba került volna Lipták Zoltán megszerzése a másodosztályú ZTE-nek, így a rutinos védő a DVTK-nál marad.

Megnyugodhatnak a Diósgyőri VTK szurkolói: bár igaz volt a Lipták Zoltán esetleges klubváltásáról szóló hír, a válogatott labdarúgó egyelőre a csapat futballistája marad. Lipták Zoltán esetleges klubváltásáról szóló hír, a válogatott labdarúgó egyelőre a csapat futballistája marad.

A 33 éves, 18-szoros válogatott védőt több csapat is csábította. Szó volt róla, hogy visszatér egykori sikerei színhelyére, Győrbe az ETO-hoz, amelynek játékosaként öt évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett, de hírbe hozták az újra élvonalbeli álmokat szövögető NB II-es ZTE-vel is. Mivel a hónap végéig nyitva az átigazolási piac, megalapozott lehet a klubváltás híre.

Valóban szó volt Lipták Zoltán szerződtetéséről – ismerte el megkeresésünkre Sallói István, a ZTE FC nemrégiben kinevezett sportigazgatója. – Minőségi labdarúgó, aki segítségünkre lehetne távlati terveink eléréséhez. Két év múlva ugyanis alapításának századik évfordulóját ünnepli a klub, s vágyaink között szerepel az NB I-es szereplés. Ehhez megfelelő tudású labdarúgók kellenek.”

A sportigazgató elmondta: tárgyaltak a játékossal, és természetesen felvették a kapcsolatot a DVTK-val is, ám a védőt szerződés köti az élvonalban szereplő együtteshez, ezért a kivásárlási összeg nagysága miatt a ZTE-nek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia – úgyhogy egyelőre lemondtak a megszerzéséről.

Tárgytalan az üzlet – folytatta Sallói István. – Ráadásul a napokban Eszékről igazolt, magyar felmenőkkel is rendelkező, harmincéves horvát Zoran Lesjak érkezésével kialakult a tervezett huszonhárom tagú keretünk.”

Összeálló keret ide vagy oda, nem lenne meglepő, ha a következő átigazolási időszakban újra hírbe hoznák Lipták Zoltánt a ZTE-vel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik