Újpest: új pálya, régi mez – Karcagon jártak a lila-fehérek

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 11:17
null
Az Újpest volt a vendég a Karcagi SE pályaavatóján (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC 8–0-ra győzött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban érdekelt Karcagi SE pályaavató ünnepségén.

 

Dezső, a nagy bajszú, kunforma karcagi legény az Újpest elleni pályaavató mérkőzés előtt határozott véleménnyel volt a fővárosi futballeseményeket illetően – mondta is nagy hangon: „Nekünk mindegy, milyen címer díszeleg a mezükön, az számít, hogy eljött hozzánk a nagy Újpest!”

Ami Budapesten téma, az csaknem száznyolcvan kilométerrel odébb más fényben látszik: Karcagon ünnep, hogy a fővárosi lila-fehéreket láthatták, főleg, hogy tíz évvel ezelőtt, a Temesvár elleni edzőmeccsen járt legutóbb a nagy klub csapata a városban.

A játékosok sem foglalkoznak különösebben a témával, persze lehet, lenne véleményük, de a klub irányítói – ez az információ jutott el hozzánk – nyilatkozatstopot rendeltek el az ügyben.

S hogy lényegi információval is szolgáljunk: a karcagi pályaavatón a megszokott címerrel ellátott mezben futballoztak a lilák. Nebojsa Vignjevics irányításával vegyes csapattal érkezett az Újpest, amely természetesen már a hét végi, Paks elleni első bajnokira készül. A vezetőedző szerint lassan összeáll a kezdő tizenegy, s bár meghatározónak számító játékosok hagyták el az Újpestet, a szakember mégis optimista, és állítja, sikeréhes labdarúgókból áll a gárda. Izgalommal várják a rajtot, majd a második fordulóban rendezendő derbit, amikor az Újpest a Ferencvárost fogadja. Vajon a rangadón a „régi” vagy új címerrel ellátott szerelésben lép-e pályára a hazai együttes? A jövő héten megérkezik az új felszerelés, s ha hinni lehet a híreknek, a vezetőség nagyszabású sajtótájékoztató keretében kívánja bemutatni – ez pedig sokat sejtető.

Karcagon az uralkodó szín a zöld volt, hiszen a helyiek az új pályájukra büszkék: a műfüves játéktéren kívül további három nagyméretű futballpályával rendelkeznek, s kell is a hely, mert a megyei első osztályban induló csapatot működtető klubban 185 igazolt játékos futballozik.

Karcagon ünnepeltek, s bár a pályaavatón nyolc gólt kapott a csapat, a szurkolók megtapsolták a mérkőzés végén az újpestieket, megköszönve, hogy a nagy múltú klub elfogadta a meghívást.

KARCAGI SE–ÚJPEST FC 0–8 (0–2)
Karcag,
1000 néző. Vezette: Takács S.
ÚJPEST: Ritzl – Hajnal B., Pávkovics (Horváth R.), Kálnoki-Kis (Németh Á.), Orbán – Cseke, Nemes – Gere (Kubanek), Németh G., Németh K. – Angelov (Annus)
Gólszerző: Annus (2), Angelov, Gere, Hajnal B., Horváth R., Orbán, Németh G.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik