Haladás: Ausztriából hazatérő középpályást igazoltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 19:28
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy plusz egy évre szóló szerződést kötött Tóth Benjáminnal. Az Ausztriából hazatérő középpályás próbajátékon szerepelt az utóbbi időszakban a szombathelyieknél, és meggyőzte Mészöly Géza vezetőedzőt a teljesítményével.

A 22 éves futballista Szolnokon nevelkedett, majd a Budapest Honvéd játékosa volt hat esztendeig. Fél évet töltött Szigetszentmiklóson, ahonnan 2016 januárjában az osztrák harmadosztályú Austria Salzburghoz igazolt. Innen érkezett próbajátékra Szombathelyre, a Haladás pedig szerződtette.

A Haladás játékosmegfigyelőjét, Szekér Istvánt régóta ismerem, ő szólt, hogy Szombathelyen lenne lehetőség próbajátékra – mondta Tóth Benjámin a haladas.hu-nak. – Noha mindig is szerettem volna kipróbálni magam külföldön, és hasznosnak is bizonyult az ausztriai másfél év, az NB I roppant vonzó perspektíva volt számomra. Örülök, hogy a szakmai stáb szerint jól teljesítettem, és szerződést kaptam. Védekező középpályás az eredeti posztom, de ha kell, a támadásokba is bekapcsolódom. Hogy mik az erősségeim? Nagy munkabírású vagyok, távolról is jól lövök, szívesen részt veszek az összjátékban, és mindkét lábamat egyformán használom. Ausztriából is figyelemmel kísértem a magyar labdarúgást, tudom, hogy a Hali két éve az ötödik, tavaly a hatodik helyen zárt. Azaz rendre dobogóközelben végez..."

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Miroszlav Grumics (szerb-magyar, Kozármisleny), Németh Milán (Soproni VSE), Pinte Patrik (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia), Simon Ádám (Videoton, legutóbb kölcsönben Gyirmót FC Győr, ?), Tóth Benjamin (SV Austria, Salzburg – Ausztria), Tóth Dávid (Soproni VSE)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Ezequiel Calvente (spanyol, Békéscsaba), Leandro Martínez (olasz-argentin, MTK), Medgyes Zoltán (Dorog), Petró Balázs (Budaörs), Tóth Martin (Dorog), Török Milán (Szolnok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Antonio Rozzi (olasz, Lazio – Olaszország, legutóbb Lupa Roma – Olaszország, próbajáték)
Távozók: Gajdos Zsolt (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Hidvégi Sándor (szabadon igazolható), Iszlai Bence (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: DVSC, Újpest, Vasas), Nagy Patrik (soproni kölcsön után Gyirmót), Sjoerd Overgoor (holland, szabadon igazolható), Szasa Popin (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Angyal Zsolt
(zalaegerszegi kölcsön után Soproni VSE), Fehér Zoltán (Soproni VSE), Garda Géza (Soproni VSE), Gyürki Gergő (Soproni VSE), Soós Bence (Soproni VSE), Szellák Soma (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik