NB I: Sok volt már kint, haza kellett térnem – Tamás Krisztián

Vágólapra másolva!
2017.02.08. 09:02
Tamás Krisztián, az olasz másodosztályú Speziától a Gyirmóthoz szerződő U-válogatott légiós egyáltalán nem bánkódik amiatt, hogy hazatért az NB I-be.

„Hat és fél éve futballoztam kint, úgy éreztem, ennyi már nagyon sok – idézi a Gyirmót hivatalos honlapja a Kisalföld című lapban megjelent interjúból Tamás Krisztián szavait. – Ráadásul nem úgy sikerültek a dolgaim, ahogy korábban gondoltam, nem kaptam sok lehetőséget, keveset játszottam, s mindenképp váltani akartam. Jókor jött a gyirmóti ajánlat.”Tamás Krisztián szavait. – Ráadásul nem úgy sikerültek a dolgaim, ahogy korábban gondoltam, nem kaptam sok lehetőséget, keveset játszottam, s mindenképp váltani akartam. Jókor jött a gyirmóti ajánlat.”

„Azt hiszem, ennek így kellett történnie. Nem mondanám, hogy csalódott vagyok amiatt, hogy haza kellett jönnöm. Rengeteg tapasztalatot szereztem külföldön, amit megpróbálok majd idehaza hasznosítani. Fiatal vagyok, szinte az egész pályafutásom előttem áll, vagy jó tíz-tizenöt év. Semmiről nem maradtam még le.”

„Talán nem árulok el vele titkot, az olasz foci rendkívül taktikus, nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre, sokat lehet tanulni belőle. Ebből a szempontból örülök, hogy ott futballozhattam. Jól éreztem magam kint, ám most arra volt szükségem mentálisan és szakmailag is, hogy hazajöjjek.”

„Úgy gondolom, sokan leírják a magyar focit, de én úgy érzem, nem olyan rossz a labdarúgásunk. Az iram például nálunk az olaszországihoz képest nagyobb. Ezért sem bánom, hogy újra itthon futballozhatok.”

Mint ismert, az egykor a Milan keretébe tartozó Tamás kölcsönben az olasz másodosztályú Varesében és a cseh Slavia Prahában légióskodott a szintén olasz másodosztályú Spezia előtt, a téli átigazolási szezonban pedig hazaszerződött a Gyirmóthoz. A 21 esztendős U-válogatott játékos másfél évre kötelezte el magát a magyar klubhoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők: „Bebeto” Bara Mamadou Lamine Ndiaye (szenegáli, Doxa Katokopiasz – Ciprus), Kristián Kolcák (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia), Nagy Sándor (ukrajnai, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Anto Radeljic (bosnyák, Zrinjski Mostar – Bosznia-Hercegovina), Tamás Krisztián (Spezia Calcio – Olaszország), Volodimir Tancsik (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: Veres Szilárd (romániai, CFR Cluj – Románia)
Kölcsönből visszatérők: Máté János
(Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Czvitkovics Péter
(szabadon igazolható, legutóbb Vasas)
Távozók: Balogh Béla (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Filkor Attila (szabadon igazolható, felbontották a szerződését, érdeklődnek iránta: Vancouver Whitecaps – Kanada), Horváth Adrián (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Nagy Sándor (Ceglédi VSE, szabadon igazolhatóként), Nagy Olivér (Soroksár, szabadon igazolhatóként), Simon Attila (Dorogi FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Jancsó András (Haladás), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Gyurján Bence, Hrabina Alex

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik