Ligakupa: Nem adtuk fel, bizonyítottak a fiatalok - Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 21:12
Egygólos hazai veresége után 2-0-ra győzött a Debrecen a Videoton otthonában a labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján, és az elődöntőben az MTK-val mérkőzhet meg. Kondás Elemér, a vendégek vezetőedzője a fiatal játékosokat dicsérte, akik a sorsdöntő találkozó terhe alatt is kiválóan teljesítettek. Joan Carrillo, a fehérváriak mestere a korai figyelmetlenségben látta a vereség okát.

„A mai mérkőzésen több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki eddig kevesebbet játszott bajnoki mérkőzésen, vagy a második csapatunkban szokott pályára lépni. Nagyon jól megoldották a feladatukat a srácok, fegyelmezetten és taktikusan futballoztak végig. A megszerzett labdákból próbáltunk veszélyeztetni, illetve azon voltunk, hogy az ellenfél gyors és kreatív játékosai előtt elzárjuk a területet – idézi Kondás Elemért, a DVSC-Teva vezetőedzőjét a hajdúsági klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu. – Jól kezdtük a mérkőzést, ami egy gólban is megmutatkozott, de még utána is voltak lehetőségeink. A második játékrészben sem adtuk fel, megpróbáltunk minél több támadást vezetni. Rengeteg fiatal játékossal jöttünk el Székesfehérvárra, akik meg is kapták a lehetőséget. A félidőben mondtam a fiúknak, hogy meglehet a továbbjutás, csak egy gólt kell szerezniük hozzá. Szerencsére ez sikerült, és bejutottunk a legjobb négy közé. Nagyon értékes győzelmet arattunk.”Kondás Elemért, a DVSC-Teva vezetőedzőjét a hajdúsági klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu. – Jól kezdtük a mérkőzést, ami egy gólban is megmutatkozott, de még utána is voltak lehetőségeink. A második játékrészben sem adtuk fel, megpróbáltunk minél több támadást vezetni. Rengeteg fiatal játékossal jöttünk el Székesfehérvárra, akik meg is kapták a lehetőséget. A félidőben mondtam a fiúknak, hogy meglehet a továbbjutás, csak egy gólt kell szerezniük hozzá. Szerencsére ez sikerült, és bejutottunk a legjobb négy közé. Nagyon értékes győzelmet arattunk.”

„Az első öt percben bealudtunk a meccsbe, nem koncentráltunk megfelelően, ekkor kaptuk az első gólt. A találkozó további részében sok helyzetünk volt, ám nem volt szerencsénk, hiszen egyet sem tudtunk értékesíteni közülük. Akkor lennék igazán szomorú, ha úgy kapunk ki, hogy helyzetünk sem lett volna. Amikor összeállítottam a csapatot, akkor a mai mérkőzésen kívül figyelembe kellett vennem a szombati bajnokit és a jövő keddi Magyar Kupa-meccsünket is. Ritkán fordul elő velünk, hogy bőséggel vannak helyzeteink, és mégsem tudunk gólt szerezni” – értékelt Joan Carrillo, a Videoton mestere.

LIGAKUPA, A ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
1. MÉRK.
2. MÉRK.
DVSC-Teva–MTK05. 12.
05. 26.
Ferencváros–Bp. Honvéd05. 12.
05. 26.
A döntőt 2015. június 3-án játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik