NB I: Mátyus nem ezt kérte - 700 ezret fizet a Nyíregyháza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.02. 17:09
A Nyíregyháza 700 000, a Debrecen és az Újpest 400 000-400 000, a Ferencváros 300 000, a Lombard 200 000 forintos bírságot kapott a hét végi NB I-es forduló után az MLSZ fegyelmi bizottságától szurkolóinak botrányos viselkedése és egyes esetekben rendezői hiányosságok miatt. A Spartacus azt követően fizethet 700 ezret, hogy Mátyus János a múlt héten nyílt levélben kérte a klub drukkereit, minél többen kísérjék el a csapatot Debrecenbe –  a vezetőedző nem így képzelte…

NB INB I

Mátyus János több okból is csalódott lehetett 
a vasárnapi bajnoki után (Fotó: Mirkó István)
Mátyus János több okból is csalódott lehetett a vasárnapi bajnoki után (Fotó: Mirkó István)

Mohamadou Abdouraman (Nyíregyháza), Jagodics Márk (Haladás), Jánvári Gábor (Nyíregyháza), Zsirai Martin (Haladás), Bardhi Enis (Újpest) valamennyi 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a DVSC–Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Debrecent, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet és az ellenfél játékosának (Bajzát Péter) szidalmazása) miatt 400 000 Ft, a Nyíregyházát, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és rasszista megnyilvánulása („huhogás") miatt 700 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A bizottság az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján a DVSC Futball Szervező Zrt. sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül. (Ezt megelőzően a FEB a hazai szurkolók megbotránkoztató magatartása miatt már négy alkalommal hozott jogerős, elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben.) A bizottság a rendező sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, még azt is, hogy a hazai és a vendég szurkolók fenti megnyilvánulásai alkalmával nem tett intézkedést a rendzavarások megszüntetésére.

A bizottság az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján a Nyíregyháza Spartacus FC Kft. sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálás és rasszista megnyilvánulása („huhogás") miatt is visszaesőnek minősül. (Ezt megelőzően a FEB a vendég szurkolók megbotránkoztató magatartása miatt már öt, rasszista megnyilvánulása („huhogás") miatt egy alkalommal hozott jogerős, elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben.)

A FEB a Lombard–Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (a játékvezetők szidalmazása és a vendégcsapat játékosának (Juhász Roland) szidalmazása és fenyegetése) miatt 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az FTC–Kecskemét mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél és más sportszervezet, valamint a játékvezetők szidalmazása) miatt 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az Újpest–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más sportszervezetek – FTC, Kispest, Diósgyőr – szidalmazása) miatt 400 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A bizottság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül, és a megelőző fordulók szinte mindegyikében indult fegyelmi eljárás a sportszervezet ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik