Haladás: Rocchit visszavárják, hosszabbítanának vele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.15. 07:26
Meg sem várta az évzáró bankettet Tommaso Rocchi, a Pécs elleni Ligakupa-visszavágó (1–2) után hazaindult Rómába. Mivel a korábbi háromszoros olasz válogatott szerződése az év végén lejár Szombathelyen, adódik a kérdés, visszatér-e valaha.

„Nagy valószínűséggel igen – oszlatta el a kételyeket a Nemzeti Sportnak Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Szeretnénk a szezon végéig meghosszabbítani a rutinos csatár megállapodását, ezért a téli felkészülés kezdetére visszavárjuk. Az évzáró összejövetelről igazoltan hiányzott, mert jelezte, hogy az idei utolsó mérkőzés után mielőbb hazatérne római otthonába.”Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Szeretnénk a szezon végéig meghosszabbítani a rutinos csatár megállapodását, ezért a téli felkészülés kezdetére visszavárjuk. Az évzáró összejövetelről igazoltan hiányzott, mert jelezte, hogy az idei utolsó mérkőzés után mielőbb hazatérne római otthonába.”

A 37 esztendős támadó tizenegy bajnokin egy gólt szerzett, míg két Ligakupa-találkozón háromszor volt eredményes. Legutóbb a Pécs ellen, azon a meccsen a Lazio korábbi kapitánya viselhette a Haladás csapatkapitányi karszalagját.

„Már leültünk Szentes Lázár vezetőedzővel és Illés Béla sportigazgatóval, hogy megvitassuk a keretünket érintő kérdéseket – mondta el az ügyvezető. – Körvonalazódni látszik, mely posztokon kellene mielőbb erősítenünk, illetve kik azok, akikre a tavasszal is számítunk. S mivel Tommaso Rocchi közöttük van, igénybe vesszük a tapasztalt futballista segítségét.”

A szakmai stáb nem hagy túl sok pihenőidőt a labdarúgóknak, a Haladás felkészülése január 5-én, hétfőn elkezdődik.

„Ez volt Szentes Lázár kérése – indokolt Tóth Miklós. – Tisztában vagyunk vele, hogy januárban és februárban milyen időjárási körülmények uralkodnak idehaza, s milyen pályákon kellene felkészülnünk a tavaszra. Ezért szeretnénk külföldi edzőtáborba menni, hogy jó időben, jó talajú pályákon dolgozhasson az együttes. Törökországi, illetve egyiptomi lehetőségeink vannak. Ahogy legutóbb, most is igyekszünk kiválasztani a minden tekintetben megfelelő ajánlatot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik