PMFC: az Újpest és az MTK után ismét Pécsen a csatár

Vágólapra másolva!
2014.09.24. 21:33
A Pécsi MFC labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be a korábban az Újpestben és az MTK-ban is megforduló 23 éves csatár, Frank Richárd szerződtetését.

„Frank Richárd Pécsett folytatja pályafutását, a 23 éves csatár két évre írt alá. Klubunk mindenben megegyezett a korábban az Újpestben és az MTK-ban is megforduló 23 éves támadóval" – adta hírül a pmfc.hu.

Frank Richárd Pécsett született, és a baranyai megyeszékhelyen kezdett el futballozni, a PMFC utánpótláscsapataiban.17 évesen került Újpestre, felnőttkarrierjét azonban az MTK-ban kezdte meg 21 évesen – mutatja be az új játékost a pécsiek hivatalos honlapja. – A budapesti kék-fehéreknél két szezont játszott, a 2012–2013-as idényt pedig kölcsönben Tatabányán töltötte.

Frank augusztus 31-én még játszott hat percet az MTK-ban a Ferencváros ellen, de ezt követően, még a nyári átigazolási időszak hajrájában szakított vele a fővárosi klub. A csatár az NB I-ben összesen 15 meccsen két gólt szerzett.

„Úgy érzem, pécsi születésűként szóba sem jöhetett más vidéki csapat. Mindenképpen szerettem volna az NB I-en belül váltani, szerintem a hazatérésem senkit sem lep meg. Azt gondolom,a PMFC-nek szüksége van pécsi kötődésű labdarúgókra, ami az én beilleszkedésemet is megkönnyíti, hiszena játékosok és a csapat körüli emberek közülsokakat már régebbről is ismerek. Mindenképpen húzóember szeretnék lenni, és tudom, hogy ehhez meg is fogom kapni a megfelelő szakmai hátteret az edzői stábtól. Ráadásul nekem is a sok passzos, játszós foci fekszik, ezért örülök, hogy Pécsett folytathatom" – nyilatkozta a pmfc.hu-nak Frank, akinek választása a 29-es mezszámra esett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Andrej Causic (horvát, DAC 1904 – Szlovákia), Frank Richárd (MTK), Heffler Norbert (MVM-Paks, legutóbb Sopron), Helesfay Donát (Kozármisleny, újra kölcsönben), Vukasin Polekszics (DVSC-Teva, montenegrói), Pölöskey Péter (DVSC – kölcsön után végleg), Rácz Ferenc (Kozármisleny, újra kölcsönben), Eke Uzoma (nigériai, Sandhausen – Németország)
Távozott/távozhat: Bailo Dávid (ZTE), Fodor Ferenc (Nyíregyháza), Holczer Ádám (Soroksár), Koller Krisztián (Nyíregyháza), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza, onnan Dunaújváros), Steer Bence (FK Nardo – Norvégia), Városi Viktor (Haladás), Zsdrál Miroszláv (Kaposvár)
Kiszemeltek:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik