MK: Amikor elkezdtünk rohanni, jöttek a hibák - Garami

Vágólapra másolva!
2014.05.06. 21:10
Az Újpest 3–0-ra nyert hazai pályán az MTK ellen a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, így elsőként jutott be a május 25-i fináléba. A lilák a hétvégi bajnokin elszenvedett súlyos vereség után vágtak vissza az MTK-nak, hazai részről motiváltságról, vendégoldalról hibákról nyilatkoztak a szakvezetők.

„Ma bárki játszott volna nálunk, ugyanúgy mindent megtett volna a győzelemért, mint azok, akik végül szerepet kaptak – nyilatkozta Nebojsa Vignjevics újpesti vezetőedző a mérkőzést közvetítő Sport Tv-ben. – Csak gratulálni tudok a csapatnak, a játékosokban nagy volt a motiváció, és megfelelően kezelték a helyzetet. Nagyon jól reagáltak a legutóbbi egymás elleni mérkőzésünkre, a vereségre. A szünet után annyit kértem a játékosoktól, hogy a sportszerűség határain belül legyenek sokkal agresszívebbek. Az első félidőben inkább területet védekeztünk, nem támadtuk meg az ellenfelet eléggé, míg a második félidőben már az első perctől más felfogásban játszottunk. Nagyon sok lecsorgó, második szándékú szerelés utáni labdát szereztünk, talán ennek is köszönhető a győzelem. A szezont nem mentettük meg a döntőbe jutással, de mindenképpen jobbá tettük. Amikor megérkeztem Újpestre, mindenki azt mondta, hogy nehéz feladat vár ránk. Sokan talán nem is gondolták, hogy eljuthatunk a döntőbe, de a srácok odatették magukat, és sikerült kiharcolnunk a kvalifikációt. A döntőben pedig akár győzünk, akár vereséget szenvedünk, az tőlünk már önmagában szép teljesítmény, hogy ott lehetünk a fináléban.”Nebojsa Vignjevics újpesti vezetőedző a mérkőzést közvetítő Sport Tv-ben. – Csak gratulálni tudok a csapatnak, a játékosokban nagy volt a motiváció, és megfelelően kezelték a helyzetet. Nagyon jól reagáltak a legutóbbi egymás elleni mérkőzésünkre, a vereségre. A szünet után annyit kértem a játékosoktól, hogy a sportszerűség határain belül legyenek sokkal agresszívebbek. Az első félidőben inkább területet védekeztünk, nem támadtuk meg az ellenfelet eléggé, míg a második félidőben már az első perctől más felfogásban játszottunk. Nagyon sok lecsorgó, második szándékú szerelés utáni labdát szereztünk, talán ennek is köszönhető a győzelem. A szezont nem mentettük meg a döntőbe jutással, de mindenképpen jobbá tettük. Amikor megérkeztem Újpestre, mindenki azt mondta, hogy nehéz feladat vár ránk. Sokan talán nem is gondolták, hogy eljuthatunk a döntőbe, de a srácok odatették magukat, és sikerült kiharcolnunk a kvalifikációt. A döntőben pedig akár győzünk, akár vereséget szenvedünk, az tőlünk már önmagában szép teljesítmény, hogy ott lehetünk a fináléban.”

„Az a pontrúgás nagyban befolyásolta a mérkőzést, illetve az utána következő néhány perc, amelyben hiába voltak meg a lehetőségeink, nem tudtunk egyenlíteni – utalt a találkozót követően Garami József az újpestiek első, szöglet után eső találatára. – Utána fejetlenül mentünk, több olyan dolog is történt a pályán, amit nem szabad elkövetni. Ezért nyerhette meg az Újpest a mérkőzést, megérdemelten. Nem voltunk elbizakodottak, ma így sikerült a játék. Nem volt bennünk kellő átütőerő, és amikor elkezdtünk rohanni, akkor jöttek a hibák.”

„A szombati vereség óta rengeteget beszélgettünk, és edzőnk is felhívta a figyelmünket, hogy nem egyénieskednünk kell, hanem csapatként együttműködnünk – mondta Balajcza Szabolcs, az újpestiek kapusa. – Végig ezt sulykolta belénk. Megnéztünk videón a nulla-négyes vereségünket, ha azon a meccsen az első félidőben kicsit pontosabbak vagyunk, akkor ott fordítva is történhetett volna a vége. Szerintem nüánszokon múlt, bár négygólos vereségnél nehéz ilyet mondani. Torghelle Sanyival kicsit zrikáltuk egymást ma, az első félidőben leütött, aztán tizenegyest akart kapni, de a Sanyi ilyen, őt ilyennek kell elfogadni. Nagyon jó futballista, nagyon sokat nyert vele az MTK.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik