FTC-Újpest: Ez a meccs jelent számunkra mindent - Moniz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 11:17
Ricardo Moniz, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője csapata honlapján, a fradi.hu-n beszélt a mai Újpest elleni derbiről. A holland szakvezető elmondta: nem szeretnének lecsúszni a dobogóról, így a céljuk a lila-fehérek ellen is a három pont begyűjtése.

„Csakúgy, mint az előző szezonban, most is nagyon készülnek a játékosok a derbire. Jól emlékszünk még a legutóbbi, felejthetetlen Fradi–Újpest mérkőzésre, amikor egy kis szerencsével ugyan, de az utolsó másodpercben kicsikartuk a győzelmet. Az volt az első derbim, és rendkívül nagy hatása volt rám. Mindenki tisztában van a találkozó fontosságával, de nem vagyunk idegesek. Természetesen nagyon motiváltak a játékosok, hiszen ha nyerni tudunk, akár feljebb is léphetünk a tabellán. Az első hely közelsége és a derbi hangulata miatt most ez a meccs jelent számunkra mindent” – mondta Moniz a fradi.hu-nak.Moniz a fradi.hu-nak.

A jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén álló zöld-fehérek ma 16.30 órakor a Puskás Ferenc Stadionban fogadják az Újpestet. A hazaiak holland vezetőedzője szerint a lila-fehérek nagyon veszélyesen játszanak, így ha nyerni akarnak vasárnap, játékosainak fel kell javulniuk.

„A stílusunk a támadás, azonban továbbra sem vagyunk elég eredményesek. A futball különleges játék, de a legfontosabb, hogy ha lehetőség adódik előtted, akkor azt ki kell használni. Kritikusak vagyunk önmagunkkal szemben, lépéseket kell tennünk azért, hogy javuljunk, a srácoknak tanulniuk kell a hibáikból, mert az nem kérdés, hogy az Újpest veszélyes csapat. Fontos lenne a győzelem, hiszen így biztosan a legjobb három között maradhatnánk, és ez a célunk. Nyernünk kell, mert többé már nem akarunk lekerülni a dobogóról. Minden játékosunk karakteres, de egy futballista, aki a Fradiért harcol, nem is lehet más. Megvan bennünk a tűz, nem kell aggódni a szurkolóinknak, mi is nagyon várjuk már a derbit” – tette hozzá Moniz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik