NB I: Ezt a szakmát nem a könyvből tanulták - Tóth B.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 21:41
A Haladás 3–2-re legyőzte a Lombard Pápát a labdarúgó NB I 6. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A hazaiak vezetőedzője, Artner Tamás szerint parádésan teljesített a mai napon a csapata, míg a vendégek szakvezetője, Tóth Bálint szerint védekezésben nem lehet ilyen hibákat elkövetni, mint tették azt a góloknál.

„Volt probléma a hozzáállással most is. Ez az egy gól, ez a differencia a két csapat között jelenleg, ebbe elsősorban a lelkesedés van benne. Nehéz két hetünk jön, hiszen a Ferencváros jön hozzánk, ráadásul két vereség után, de megpróbálunk javítani, ez a feladatunk. Védekezésben ilyen gólt nem lehet kapni, tehát az oldalról bejött labda nem lehet a csatáré, a védőé kell hogy legyen. A másik a védő mögé belőtt labda, amelyre elméletileg fel van készítve a játékos, a csapat. Aztán, hogy gyakorlatban ezt hogy olvassák, az más kérdés, de valószínűleg ezt nem a könyvből olvasták, ezt a szakmát nem onnan tanulták" – nyilatkozta a Lombard Pápa vezetőedzője, Tóth Bálint a Sport Televíziónak.Tóth Bálint a Sport Televíziónak.

„Ragyogó mérkőzést játszottunk, két támadó szellemű csapat találkozott, és a Pápa is nagyon jó játékerőt képviselt, és méltó partner volt. A második félidőben ziccerek sokaságát hagytuk ki. Dinamikus, támadó futballt játszottunk, de sajnálom, hogy itt a végén az ellenfél egy szabadrúgásból talált még egy gólt. Úgy érzem maximálisan kiszolgáltuk a közönséget, ami ma műveltek a játékosok, az tényleg parádés volt. A két bekapott gólt sajnálom, de a támadó szekció, Radó Andrissal az élen kiválóan játszott, de összességében az egész csapat jól teljesített" – beszélt a mérkőzésről a Haladás szakvezetője, Artner Tamás.

„Bár a végén kaptunk egy gólt szabadrúgásból, így szorosabb lett az eredmény, ám úgy érzem, végig mi irányítottunk, és teljesen megérdemelt a győzelmünk. Elöl a támadó szekció tagjaival nagyon jól megértjük egymást, sok lehetőséget dolgoztunk ki, és ha értékesítjük a helyzeteinket, akkor sokkal simább lett volna a meccs. Így alakult, de a lényeg az, hogy megszereztük a három pontot, ez a legfontosabb. Most, hogy megnyertük ezt a találkozót, jó pozícióból várhatjuk a kéthetes szünetet, ráadásul néhány nehéz mérkőzést már letudtunk. Ám nem dőlhetünk hátra, nem bízhatjuk el magunkat, a következő meccsekre is rendesen fel kell készülnünk, és mindenki ellen győzelemre kell játszanunk. A kéthetes szünet utáni meccsünkön, az Újpest elleni is úgy kalkulálunk, hogy megszerezzük a három pontot" – értékelte a mérkőzést a két gólt szerző szombathelyi támadó, Radó András.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik