NB I: Kabát és Coulibaly előtt Böde a kanadai táblázat élén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 07:14
null
Böde Dániel a Kaposvár elleni duplával zárta a szezont (Fotó: NS-archív, Fuszek Gábor)
A Hivatásos Labdarúgó-szövetség (HLSZ) számításai szerint Böde Dániel lett a 2012–2013-as élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kanadai pontszámításon alapuló (gól+gólpassz) versenyének a győztese.

 

A ferencvárosi támadó, Böde 27 pontot szorgoskodott össze, 17 találata mellett tíz alkalommal az előkészítésből vette ki a részét.

A második helyen az újpestiek rutinos támadóját, Kabát Pétert találjuk, aki 13 gólt és szintén tíz asszisztot hozott össze.

A harmadik helyre fért fel a debreceniek gólkirálya, Adamo Coulibaly, a légiós döntően 18 góljának, mintsem a négy gólpasszának köszönheti a képzeletbeli bronzérmet.

A HLSZ oldalán feltüntetett táblázatában 41 játékos szerepel, ennyien értek el legalább kilenc pontot. A HLSZ statisztikájában a gólpasszoknál a klasszikus eseteken túl azok a játékosok is pontot kaptak, akik a gólt érő lövés előtt kiharcolták a tizenegyest vagy a közvetlen szabadrúgást (ha nem a sértett végezte el), illetve aki úgy lőtt kapura, hogy társa a kapusról kipattanó labdával ért el gólt.

A táblázatot itt találja meg!

(Forrás: hlsz.hu)
(Forrás: hlsz.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik