Honvéd: a Juve csatára otthon érezte magát Magyarországon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.08. 12:56
A Budapest Honvéd II-nél fél évet töltött a Juventustól kölcsönbe érkezett Luca Del Papa, aki egy interjúban elmondta, olasz csapattársai miatt otthon érezte magát Magyarországon.
„Mindig is szerettem volna magam kipróbálni külföldön, így amikor jött a lehetőség a Honvédnál, azonnal lecsaptam rá, nem utolsósorban azért, mert így egy csapatnál lehettem két honfitársammal, Davide Lanzafaméval, és Raffaele Alcibiadéval, ettől igazán otthon érzetem magam Budapesten. Nem ért meglepetésként, hogy csak a második csapatnál játszhattam, hiszen a szerződésem aláírásakor is ebben egyeztünk meg. Egy súlyos sérülés kiheverésére érkeztem Budapestre, és mivel a bajnokság itt később fejeződik be, mint otthon, szerencsére még bemutatkozni is volt lehetőségem” – mondta a canalejuve.it-nek Del Papa, aki olasz sajtóhírek szerint a nyáron visszatér hazájába.

A 19 esztendős csatár a magyar és az olasz futball közötti különbségekre is kitért, és a jövőbeni terveiről is szót ejtett.

„Olaszországban rengeteget foglalkoznak a futball taktikai részével és a védelemmel, míg Magyarországon sokkal inkább a fizikai adottságok fontosak. A jövőmmel kapcsolatban még semmi sem biztos. A játékjogomat egyelőre a Juventus és a Pescara közösen birtokolja, de remélem, hamarosan döntés születik ügyemben, és megtudom, hol futballozhatok. Addigi is mindennap keményen edzek, hogy elérhessem a céljaimat” – tette hozzá Del Papa, aki tavasszal négy meccsen lépett pályára az NB II-ben, de gólt nem szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik