Honvéd U15: ami itthon elég a gólzáporhoz, az külföldön kevés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 19:25
null
A Honvéd fiataljainak nem sikerült meccset nyerniük
Az U15-ös korosztály számára kiírt Nike Premier-kupa D-csoportjában a Budapest Honvéd labdarúgócsapata három mérkőzésen csak két pontot szerzett. A hazai pontvadászatban vezető, 106 gólt szerző kispestiek főleg támadójátékban nyújtottak a vártnál kevesebbet. Úgy tűnik, ami itthon elég a meccsek fölényes megnyeréséhez, az nemzetközi szinten már kevésnek bizonyul...

 

HONVÉD–DINAMO ZAGREB

A Dinamo Zagreb már a kétszer húszperces mérkőzés elejétől kezdve többet birtokolta a labdát a Honvédnál a Nike Premier-kupa D-csoportjának 1. fordulójában.

A horvátok mezőnyfölénye viszonylag korán góllá is érett: egy jobboldali akciót követően a középre bepasszolt labdát egy védelmi hibából üresen kapta az érkező horvát játékos, Jospi Brekalo, aki a tizenhatoson belül, mintegy 12 méterről a kapuval szemben megszerezte a vezetést a Dinamónak.

A játék képe a folytatásban sem sokat változott, a horvátok irányítottak, és bár nem volt sok helyzet, ami volt, az a horvátok előtt adódott. A Honvéd egyetlen kaput eltaláló lövését az első játékrészben egy szabadrúgásból jegyezhettük fel – a Dinamo kapusa a levegőben úszva hárított.

A második félidőben a kispestiek, a szünetben elhangzott edzői utasításnak megfelelően, igyekeztek közelebb védekezni a labdás emberhez, illetve minél korábban letámadni a labdát felhozó horvátokat, aminek köszönhetően csökkent a Dinamo mezőnyfölénye, de veszélyes ellentámadásra továbbra sem futotta a magyar fiatalok erejéből.

Ennek ellenére sikerült az egyenlítés! Egy, az ellenfél térfelének közepéről felívelt szabadrúgás után lefejelt labdából a kispesti csapat legmagasabb játékosa, a majd' kétméteres Váczi Dániel „Torony" közelről a kapuba talált.

Az egyenlítő találat után már egyik kapu sem igazán forgott veszélyben. A Dinamo már nem játszott fölényben, és mivel a Honvéd sem veszélyeztetett, maradt a játék képe alapján szerencsésnek nevezhető, ugyanakkor nagyon értékes 1–1-es döntetlen.

A Dinamo Zagreb akciót indít a Honvéd ellen
A Dinamo Zagreb akciót indít a Honvéd ellen

 

„A legnagyobb erény sz.r focival pontot szerezni" - hallatszott a meccs után Pári Sándor értékelése, amiben minden benne volt. Ha játékból nem is, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a kispesti csapat.

NIKE PREMIER-KUPA, EURÓPAI DÖNTŐ
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

BUDAPEST HONVÉD–DINAMO ZAGREB (horvát) 1–1 (0– 1)

BUDAPEST HONVÉD: Vajda – Bodrogi, Czeglédy, Nemes, Gergényi – Soós, Hegedűs, Váczi (Tömösvári) – Bíró Á. (Király), Bíró B., Herjeczki.

A Honvéd gólszerzője: Váczi

HONVÉD–BRÖNDBY

A Honvéd kezdőcsapata a Dinamo elleni, döntetlennel záruló kezdőcsapata két helyen változott a Bröndbí ellen. A kapuba bekerült Vajda Dániel helyére Orgován László, a középpályán pedig Király Ákos váltotta az első meccsen gólt szerző Váczi Dánielt.

A meccs az elsőhöz hasonlóan indult a Honvéd szempontjából, ugyanis az ellenfél játszott fölényben. A Bröndby főképp a bal oldalon vezetett több veszélyes akciót is, a legnagyobb dán helyzetnél Orgovánnak kellett bravúrral hárítania.

A kispestiek támadójátéka ezúttal is akadozott, az említett lehetőség mellett az első félidőben még egy nagy helyzetet láthattunk, azt is a dánok hagyták ki, egy jobb oldali szögletvariáció után került lövőhelyzetbe a Bröndby támadója, de a kapu fölé bombázta a labdát.

A második félidőre a Honvéd kettőt is cserélt és a játékrész elején egy formás kispesti akciót is láthattunk, Herjeczki Kristóf szép cselekkel becsapta a védőjét a bal szélen, középre is adta a labdát, de belül a társak már elcselezték a lehetőséget, nem zárult lövéssel a támadás.

A dánok egyre inkább fáradtak, miközben a kispestieknek megjött a lövőkedve, Soós Dávid 19 méteres kísérletét a dán kapus védte.

A Honvéd legveszélyesebb támadója Herjeczki volt, akinek több jó megugrása is volt a bal szélen, de vagy az utolsó passzba csúszott hiba vagy a lövés volt gyenge.

A hajrában már egyértelműen a Honvéd dominált, de gól nem született, maradt a 0–0-s döntetlen. A kispestiek két meccs után két ponttal álltak a csoportban.

NIKE PREMIER-KUPA, EURÓPAI-DÖNTŐ, LJUBLJANA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ

BUDAPEST HONVÉD–BRÖNDBY (dán) 0–0

BUDAPEST HONVÉD: Orgován – Bodrogi, Nemes, Czeglédy, Gergényi (Zahorán)– Hegedűs (Váczi), Soós, Király, – Bíró Á.( Tömösvári), Bíró B., Herjeczki.

HONVÉD–LOKOMOTIV MOSZKVA

A Lokomotiv Moszkva ellen a találkozó elején már azt a bátran letámadó, helyzeteket kidolgozó Honvédot láthattuk, amit a szakmai stáb már az első két fordulóban is várt volna. Kár, hogy nem tartott sokáig...

A kispestiek többször is az oroszok védelme mögé tudtak kerülni, de a Lokomotiv kapusa remek ütemű kifutásaival ekkor még megmentette csapatát a góltól.

Az első félidő derekán az addig is aktívan futballozó Tömösvári Bálint ugrott ki a jobb oldalon és már csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Soós Dávid a kapu bal oldalába lőtte.

A vezetés megszerzése után valamelyest alábbhagyott a Honvéd-támadók lendülete, az oroszok is többször el-eljutottak Vajda Dániel kapujáig, de lövőhelyzeteket nem tudtak kialakítani. Igaz, intő jel lehetett, hogy labdabirtoklásban fölénybe kerültek.

Az oroszok a második félidőben is többet birtokolták a labdát, de helyzeteket nem tudtak kialakítani, mert védekezésben fontos párharcokat nyertek a kispestiek. A hajrához közeledve azonban a Lokomotivnak is sikerült kiharcolnia és értékesítenie egy büntetőt.

Sőt, a végén egy kontrából ismét betaláltak az oroszok, és ezzel 2–1-re meg is nyerték a meccset, így pedig a Honvédnak minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyei. Folytatás szombaton.

NIKE PREMIER-KUPA, EURÓPAI DÖNTŐ, LJUBLJANA

D-CSOPORT, 3- FORDULÓ
BP. HONVÉD–LOKOMOTIV MOSZKVA (orosz) 1–2

BP. HONVÉD: Vajda – Bodrogi, Nemes, Király (Zahorán), Czeglédy – Hegedűs, Váczi (Gergényi), Soós – Tömösvári, Bíró B., Bíró Á. (Herjeczki)
A Honvéd gólszerzője:
Soós (11-esből)

A CSOPORT ÖSSZES EDDIGI EREDMÉNYE

Bp. Honvéd–Dinamo Zagreb (horvát) 1–1
Bp. Honvéd–Bröndby (dán) 0–0
Bröndby (dán)–Lokomotiv Moszkva 2–1
Dinamo Zagreb (horvát)–HJK Helsinki (finn) 3–0
Bröndby–HJK Helsinki 0–0

A csoport állása: 1. Bröndby 5 pont, 2. Dinamo 4 pont, 3. Lokomotiv 3 pont, 4. Bp. Honvéd 2 pont, 5. HJK Helsinki 1 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik