Újpest: két évre aláírt a Katarból jött kenyai középpályás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.02. 12:51
null
Abdallah Said szerint a világ egyik legjobban felszerelt akadémiáját hagyta a háta mögött, hogy Újpestre szerződjön <br />(Fotó: ujpestfc.hu)
Két évre szóló szerződést kötött az Újpest FC-vel a kenyai Hisham Abdallah Said, aki élete első profi kontraktusát kötötte – adta hírül a lila-fehérek hivatalos honlapja.



A fiatal, támadó középpályásként bevethető játékos 1995. március 4-én született Kenya második legnagyobb városában, Mombasában. Pályafutását szülővárosában kezdte, majd 15 évesen a katari Aspire utánpótlás-nevelő akadémiára került.

„Azt hiszem, a világ egyik legjobban felszerelt akadémiáján készülhettem, fantasztikus körülmények között, miután tizenöt éves koromban az ottani játékosmegfigyelők javaslatára az Aspire Akadémiára kerültem. Maradhattam volna Katarban, de én mindenképpen Európában szerettem volna focizni, így nagyon boldog vagyok, hogy erre Újpesten lehetőséget kapok. Szeretném megköszönni családomnak a támogatást, hogy eljuthattam a mai napig, amikor profi szerződést írhattam alá egy jelentős klubhoz. Ritkán látom őket, de nagyon fontos számomra, hogy mellettem vannak. Elsősorban támadó középpályásként szoktam szerepelni, kedvenc játékosom Kaká. Nemcsak azért, mert a világ egyik legjobbja, aki ráadásul ugyanazon a poszton szerepel, mint én, hanem azért is, mert a pályán kívül is példamutató életet él” – idézi a fiatal afrikai játékos szavait az ujpestfc.hu.

A kenyai futballista a téli felkészülés során edzőmérkőzésen már pályára lépett az Újpest FC B-ben, és a tervek szerint a bajnokság hátralévő részében az NB II-ben is bemutatkozik.

„Természetesen az a célom, hogy pályára lépjek az első csapatban, de ehhez nagyon sokat le kell még tennem az asztalra. Most azért dolgozom, hogy megkapjam a lehetőséget az Újpest FC B-ben, ahol edzőmérkőzésen már játszottam is, és nagyon jól éreztem magam a pályán.”

Az újpestiek új igazolását korábban már hívták a kenyai utánpótlás-válogatottba játszani, sérülés miatt akkor nem tudott elutazni, azonban nem tett le arról, hogy a közeljövőben pályára léphessen hazája nemzeti színeiben.

„Kaptam már meghívót az utánpótlás-válogatottba, de sérülés miatt nem tudtam elutazni. Bízom benne, hogy a jövőben lesz még alkalmam képviselni hazámat a pályán. A kenyai foci nem annyira ismert, de szerintem folyamatosan erősödik és fejlődik. Sokat szeretnék én is tenni azért, hogy magasabban jegyezzék hazám labdarúgását” – mondta Abdallah Said.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik