Eger: az idén biztosan nem lesz villanyfényes meccs a városban

Vágólapra másolva!
2012.10.17. 10:32
Napokon belül hozzálátnak a Szentmarjay Tibor Stadionban a villanyvilágítás kiépítéséhez – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

„Megvan a pályázat győztese, a TEN-T Tömegközlekedés Energiaellátás Tervező és Kivitelező Zrt. építi meg a Szentmarjay-stadionban a villanyvilágítást – mondta Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. tulajdonos-ügyvezetője. – A munkához napokon belül nekilátnak a szakemberek, és – ha az időjárás is úgy akarja – a kezdéstől számított két hónap múlva felgyulladnak a fények a létesítményben. Az idő ebből a szempontból nem sürgető tényező, így nem kell kapkodni, meg lehet építeni úgy a világítást, hogy az a végleges változatot jelentse."Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. tulajdonos-ügyvezetője. – A munkához napokon belül nekilátnak a szakemberek, és – ha az időjárás is úgy akarja – a kezdéstől számított két hónap múlva felgyulladnak a fények a létesítményben. Az idő ebből a szempontból nem sürgető tényező, így nem kell kapkodni, meg lehet építeni úgy a világítást, hogy az a végleges változatot jelentse."

Kocsis Zoltán a beruházás anyagi részét illetően közölte: 183 millió forintba kerül a „villanyosítás", amelyből 130 milliót a TAO-ból fedeznek, 29 milliót a klub tesz hozzá, míg az önkormányzat 24 millió forinttal járul hozzá a kivitelezéshez. A kiemelt kockázattal járó mérkőzések rendezéséhez azonban a világításnál többre van szükség.

„A korábban elvégzett felújítások és a most következő beruházás is arra lesz elegendő, hogy a normál szintre besorolt találkozókat hazai pályán rendezhessük. A tavasszal azonban elkezdődnek azok a munkálatok is, amelyek nyomán később lehetőség nyílik valamennyi hazai összecsapás lebonyolítására. Itt elsősorban a lelátó – egyelőre – lezárt szektorairól van szó, amelyek statikailag nem felelnek meg a követelményeknek" – zárta szavait Kocsis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik