DVTK: Kovac Zoltánnal bővült a diósgyőri szakmai stáb

Vágólapra másolva!
2012.08.17. 15:16
Elismert belgiumi-magyar szakemberrel bővült a DVTK szakmai stábja. Kovac Zoltán utánpótlásképzési igazgatóként a fiatal diósgyőri labdarúgók fejlődéséért, az edzők minőségi munkájáért és a nemzetközi kapcsolatokért lesz felelős – számolt be róla a dvtk.eu.
A szakember a klub hivatalos honlapján nyilatkozott magáról és diósgyőri szerepvállalásáról.

„Eszéken születtem, majd kétéves koromtól Belgiumban éltem. Magyar származású vagyok, ezért külön örültem, amikor Magyarországról kerestek – mondta Kovac. – Volt ajánlatom több helyről, és egy olyan projektet kerestem, amivel érdemes foglalkozni. Temperamentumomból fakadóan jobban szeretek újat létrehozni, ilyenre pedig Belgiumban már kevés lehetőség adódik. Egy hónappal ezelőtt kerestek meg Diósgyőrből. Amikor leültem Dudás Hunorral és Szentes Lázárral beszélgetni, akkor azt tapasztaltam, hogy nagyon ambiciózusak, pontos elképzelésük van arról, amit szeretnének, célzottan teszik fel a kérdéseiket, nem általánosságokra, hanem konkrét megoldási lehetőségekre kíváncsiak.

Nagyon tetszett ez a beszélgetés, mert azt éreztem, nem egy állásról, hanem fociról beszélgetünk, azt pedig imádom. Végül egy nagy projektet vázoltak fel előttem egy nemzetközi szintű labdarúgó-akadémiáról, ami kihívást jelent, de éppen ez a vonzó benne.″

„Az a célom, hogy olyan játékbeli, viselkedésbeli stílusjegyek alakuljanak ki, ami alapján a játékosaink és a csapataink első pillantásra felismerhetők legyenek. Ehhez négy területet kezelek kiemelten: a mentális, a fizikai, a technikai és a taktikai képzést. A képzéshez segítségül hívjuk a legújabb tudományos módszereket, mérhetővé tesszük a játékosok fejlődését az előbb említett négy területen. Ez az elvárás a vezetőség részéről is. Szentes Lázár szakmai igazgató irányítása alatt, Borbély Péter utánpótlás szakmai igazgatóval és Fuhrmann Géza utánpótlás szervezési igazgatóval fogunk együttműködni. Emellett a lehető legtöbb edzést szeretném napról napra megtekinteni és tanácsaimmal segíteni az edzést tartó kollégákat, és az is előfordulhat, hogy néha én is beszállok az edzésvezetésbe.”

„Korábbi csapataimnál nem az volt a lényeg, hogy aranyérmet nyerjünk, hanem az, hogy szép játékot mutassunk be. Ha ez megvan, annak úgyis meglesz a tabellán is megmutatkozó eredménye” – zárta mondandóját az 57 éves szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik