FTC: Lipcsei Péter megégethetné magát az első csapatnál - Kubatov

Vágólapra másolva!
2011.08.18. 19:38
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a csütörtöki szurkolói ankéton beszélt a labdarúgócsapat szakmai igazgatójával, Prukner Lászlóval történt szakításról, a két légiós, Liban Abdi és Andrezinho elküldésének okairól, valamint Lipcsei Péterről is.

Kubatov Gábor elmondta: ő is nagyon fájlalta, hogy Prukner Lászlóval rosszul kezdte az idényt a csapat, és ez végül szakításhoz vezetett. Prukner öt hónapig az öltöző falain belül tartotta a fizetések körüli nehézségeket, egyszer maga „hozott be" kétmillió forintot – mindezt Kubatov nagyra becsülte.

Az elnök szerint a szakmai igazgató már akkor jelezte a csapatépítés nehézségét, amikor megtudta, mennyi pénz áll rendelkezésre erősítésre ezen a nyáron. A relatív pénztelenség volt az oka a szabadon igazolható brazil és holland játékosok utáni „hajszának" – volt olyan három nap, amikor éjt nappallá téve csaknem ezer videót nézett végig a szakmai stáb, hogy megfelelő emberre akadjanak.

Kubatovtól megkérdezték azt is, miért nem bízzák a vezetőedzői teendőket a második csapatot irányító Lipcsei Péterre. „Lipcsei még tanulja a szakmát, ha ebben a nehéz helyzetben megégne, az egész edzői karrierjére bélyeget nyomhatna" – hangzott a válasz.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a következő két mérkőzésen biztosan a határozatlan időre megbízott Nagy Tamás irányítja a csapatot, majd a válogatott szereplése miatti szünetben szeretnék végre lezárni az edzőkérdést. Az egyik jelölttel, László Csabával „nagyon tartalmas" beszélgetést folytattak, csakhogy László hozná a saját stábját, és ilyen volumenű változtatásra a Fradinak jelenleg nincs pénze.

A nehezen kezelhető Liban Abdi esetében az eleve tolerálhatatlan öltözői pofon „az utolsó utáni esélyt foszlatta semmivé", míg Andrezinhóval kapcsolatban a negatív orvosi vizsgálatok után az a gyanú fogalmazódott meg, hogy „a brazil játékos közelmúltbeli sérülését a tavalyi pénztelenség okozhatta".

Másképp fogalmazva: az Abdihoz hasonlóan bulizásra is hajlamos Andrezinho az Európa-ligát szerette volna felhasználni arra, hogy felhívja magára a figyelmet, és egy erősebb csapatba igazoljon – a kiesés után a váltásra összpontosított a játék helyett.

A szurkolói ankét egyéb témáiról itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik