Három éve hunyt el Zavadszky Gábor – rá is emlékezünk vasárnap

Vágólapra másolva!
2009.01.07. 10:59
Szomorú dátum a magyar labdarúgás történetében január 7. Három évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el Zavadszky Gábor. A Ferencváros, a Dunaferr és az MTK színeiben is magyar bajnokságot nyerő játékos a ciprusi AEL Limassol légiósaként távozott az élők sorából, miután egy sérülést követően nem kapott megfelelő orvosi ellátást. Rá és két másik, tragikusan fiatalon elhunyt futballistára, Dárdai Balázsra és Bánka Kristófra emlékezik négy magyar csapat vasárnap, a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő gálatorna keretében.
Három éve csak lélekben van velünk
Fotó: Kéner Viktória
Három éve csak lélekben van velünk
Három éve csak lélekben van velünk
Fotó: Kéner Viktória
Három éve csak lélekben van velünk
Zavadszky Gábor életének 32. évében, 2006. január 7-én hunyt el. Január 4-én, együttese mérkőzésén szenvedett combizomsérülést, majd kórházba szállították, ahonnan a kivizsgálás után hazaengedték.

A négyszeres válogatott labdarúgó három nappal később az otthonában halt meg. Haláláig – ügyvédje tájékoztatása szerint – összesen háromszor járt orvosnál, mert egyre rosszabbul érezte magát.

A tragédia körülményei máig nem világosak teljesen; a futballista özvegye és ügyvédje peren kívül próbált megegyezni a ciprusi klubbal, ám az elutasító választ adott, így mégis bírósági ügy lett a dologból.

Zavadszky Gábor Magyarországon a Ferencváros, az MTK és a Dunaferr színeiben is bajnoki címet nyert. Olimpiai válogatottként szerepelt a magyar csapattal az 1996-os atlantai játékokon – ő lőtte a kijutást jelentő gólt a skótok ellen az Üllői úton.

Sajnos nem ő az egyetlen a magyar labdarúgók közül, aki fiatalon halt meg: Bánka Kristóf és Dárdai Balázs is fájdalmasan korán távozott. Az ő tiszteletükre is rendezik meg az Összefogás napja névre hallgató gálatornát, amelyen az Újpest, a Ferencváros, az MTK és a Győri ETO vesz részt.

A vasárnap délutáni rendezvényre 2900 forintért válthatók jegyek a Papp László-aréna alsó karéjára. A belépőkhöz a Fradi és az Újpest ajándékboltjában, a helyszínen, valamint a Sportaréna honlapján lehet hozzájutni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik