Mégiscsak elváltak Supka Attila és a Zalaegerszeg útjai

Vágólapra másolva!
2008.10.09. 20:28
A ZTE FC vezetősége csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Supka Attila vezetőedzővel – olvasható a klub honlapján. A távozó szakember utódjáról egyelőre nem született döntés, mint ahogy a szakmai stáb összetételéről sem.
Már nem Supka Attila irányítja a ZTE játékosait
Fotó: Németh Ferenc
Már nem Supka Attila irányítja a ZTE játékosait
Már nem Supka Attila irányítja a ZTE játékosait
Fotó: Németh Ferenc
Már nem Supka Attila irányítja a ZTE játékosait

Hetek óta gyenge teljesítményt nyújtott a zalaegerszegi futballcsapat a Soproni Ligában, a legutóbbi fordulóban elszenvedett vereség pedig már sok volt a zalai klub vezetőinek. A Győr ellen a mérkőzés nagy részében emberelőnyben játszott a kék-fehér csapat, de végül mégis pont nélkül maradt.

A bosszantó vereség után Nagy Ferenc elnök személyesen beszélgetett el Supka Attila vezetőedzővel, valamint a meghatározó játékosokkal. Ezt követően úgy tűnt, hogy még nem történnek személyi változások, de ma Dézsi Attila ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az egyesület közös megegyezéssel szerződést bontott Supka Attilával.

Hogy ki veszi át a szakember helyét, azt még nem lehet tudni, de napokon belül választ kapunk erre a kérdésre, mint ahogy arra is, hogy a szakmai stábban milyen egyéb változások lesznek még.

Ez már a harmadik edzőváltás ebben az idényben a Soproni Ligában, hiszen az FC Fehérvárnál még augusztusban Varga István váltotta Disztl Lászlót, míg a Diósgyőr kispadján egy héttel ezelőtt Sisa Tibor vette át Vágó Attila helyét.

Supka: Egy kosár almából a kevésbé férgeset válogattam

„A váltást a vezetők kezdeményezték, én pedig tudomásul vettem a döntésüket" - mondta az MTI-nek Supka Attila a szerződésbontást követően. A lehetőségek alapján állhatna előrébb is a csapat, de sajnos több játékos hozzáállásával is gondok voltak. Az edzéseket én vezettem, a kezdőtizenegy összeállításába sem szólt bele senki, de a keret kialakításához kevesebb közöm volt, sajnos akadtak olyan futballisták, akiket, ha én dönthetek, nem igazolunk le A szezon elején az újak közül többen nem is voltak megfelelő állapotban, így nem lehetett őket normálisan beépíteni az együttesbe. Úgy tudnám jellemezni a helyzetet, hogy kaptam egy kosár almát, amelyből megpróbáltam kiválogatni a kevésbé férgeseket” – nyilatkozta Supka Attila.


Dézsi Attila: Magyar szakembert keresünk

„Voltak problémáink, ez kétségtelen, de annál több beleszólása volt Supka Attilának a keret kialakításába, mint amit a nyilatkozata sugall" – reagált a távozó edző szavaira Dézsi Attila, a zalaegerszegi klub ügyvezető igazgatója. – A csapatnak sokkal eredményesebbnek kellene lennie, abban, hogy ez nem így alakult, közös a felelősségünk. Keressük a megfelelő utódot, bízunk benne, hogy két-három napon belül bemutathatjuk az új edzőt. Magyar szakembert szeretnénk szerződtetni a csapat élére" – tette hozzá az ügyvezető. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik