Visszatért a gólvágó! Rajczi Péter Újpesten folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2008.07.03. 15:47
Eredményesen zárult le a már régóta tartó tárgyalás, így Rajczi Péter az Újpest FC játékosa lett – ismét! A csatár visszatért Újpestre, és hároméves szerződést írt alá Joe Böröcz ügyvezető igazgatóval, adta hírül a lila-fehér csapat hivatalos honlapja, az ujpestfc.hu.
Rajczi Pétertől ismét retteghetnek a magyar bajnokság védői
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Rajczi Pétertől ismét retteghetnek a magyar bajnokság védői
Rajczi Pétertől ismét retteghetnek a magyar bajnokság védői
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Rajczi Pétertől ismét retteghetnek a magyar bajnokság védői

Rajczi Péter hazatért Újpestre. A Pisából visszatérő támadó megegyezett Joe Böröcz ügyvezető igazgatóval, így a lila-fehéreknél folytatja pályafutását. Rajczi hároméves szerződést kötött régi-új klubjával.

A GÓLVÁGÓ

Rajczi Péter a 2005–06-os szezonban gólkirályi címet szerzett az Újpest színeiben. A lila-fehér csapatban összesen 88 találkozón lépett pályára az első osztályban, és 48 gólt szerzett.
Tavaly nyáron még nagy reményekkel igazolt Rajczi Péter az olasz másodosztály újoncához, a Pisához. A magyar válogatottban 11 alkalommal lehetőséghez jutó csatár hivatalosan az angol Barnsleytől került a ferde torony városába, ám a két szerződés aláírása között eltelt hónapokban régi társai között, Újpesten készült. Most pedig végleg visszatért a lila-fehérekhez, immár hivatalosan is.

Nem állíthatjuk, hogy a légiósélet különösképpen bevált volna Rajczinál: 2007-ben az év elején Ferenczi István társaságában került az angol másodosztályú Barnsley csapatához, ahol aztán fél esztendő alatt 15 bajnoki meccsen egy gólt szerzett.

A tavalyi nyarat tehát ismét Újpesten töltötte – kölcsönszerződéssel futballozott ugyanis Angliában –, és az olasz átigazolási időszak utolsó napján sikerült aztán újra külföldre igazolnia: a másodosztály újonca, a Pisa Calcio csapata szerződtette.

Rajczi akkor két évre szóló megállapodást írt alá a kék-feketékkel, akik viszont nem teljesítették maradéktalanul vállalt kötelezettségüket, azaz nem fizették ki időben a magyar csatár járandóságát – több mint négyhavi elmaradás halmozódott fel.

A jelek szerint azonban Rajczinak sikerült megállapodnia az olasz vezetőséggel, hiszen korábbi nyilatkozatai szerint a két évvel ezelőtti NB I-es gólkirály csak ebben az esetben távozhatott a pisaiaktól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik